AJANKOHTAISTA, YLEINEN |

Vuoden kristillinen kirja valittiin 22. kerran

ystavani_seija_kansi_pieni

Vuoden kristillinen kirja valittiin viikonloppuna Helsingin Kirjamessuilla.  Kilpailun järjestää vuosittain Kristilliset kustantajat ry, ja se on avoin kaikille kustantajille. Kilpailuun ilmoitettiin yhteensä 44 teosta, joista esiraati seuloi kuusi finalistia.

Tänä vuonna voittajaksi valittiin Ystäväni Seija – kutsumuksena Afganistan. Kirjan on kirjoittanut Afganistanissa heinäkuussa 2014 surmatun Seija Järvenpään ystävä Jukka Sariola. Kansanedustaja Jutta Urpilaisen mukaan tämä kirja teki häneen kaikkein suurimman vaikutuksen.

– Jukan kirja on poikkeuksellisen rehellinen kuvaus kutsumuksesta ja ystävyydestä, ja samalla hieno ja vaikuttava tarina, joka ansaitsi tulla kirjoitetuksi. Toivon, että mahdollisimman moni löytää tämän kirjan ja saa sitä kautta kokea jotain sellaista, joka jättää jäljen, Urpilainen totesi valinnastaan.

Jukka Sariola kertoi, että pyyntöjä kirjan kirjoittamiseen alkoi tulla neljä päivää Seija Järvenpään kuoleman jälkeen.

– Pystyin tuomaan esille Seijan työn ja asenteen parhaiten meidän yli 20 vuotta kestäneen ystävyytemme kautta. On Jumalan ihme, että sain kirjan näin nopeasti valmiiksi kaiken surun ja tuskan keskellä.

Kirja sai tuplavoiton, sillä se voitti myös yleisöäänestyksen. Kirjan on kustantanut Kustannus Oy Uusi Tie.