Agricola-vandringen är en inhemsk pilgrimsvandring från Mikael Agricolas födelsesocken Pernå till Åbo där han var biskop. Den består av sju etapper som vandras under en eller två dagar. Till etapperna hör ett litet kort som vägleder till etappens tema genom bön och ett bibelställe. Varje etapp har ett av pilgrimvandringens sju nyckelord som tema.

Avsikten med pilgrimsvandringen är att göra en andlig resa till sitt inre, att hitta pilgrimsvandrarens bekymmerslöshet, lugn och frihet. Det går att röra sig på många sätt genom vandringen och pilgrimsvandringens lugna rytm gör att även långsammare vandrare hänger med. Pilgrimsvandrarna kan skaffa Agricola-korten som stöder pilgrimsvandringens andliga resa.

Donera enligt vandrade kilometer

Agricola-vandringen påminner samtidigt om vikten av läskunnighet. I vårt land är läskunnigheten en självklarhet, men runtom i världen finns fortfarande 773 miljoner vuxna analfabeter. I Bibelsällskapets projekt Läskunnighet för kvinnor i Afrika lär sig 20 000 kvinnor att läsa på sitt eget modersmål.

När du går på en Agricola vandring, kom också ihåg att donera läskunnighet, till exempel enligt antalet kilometer du vandrat.

Vandra när som helst

Agricola-vandringen kan göras på egen hand. Via länken ser du etapperna på kartan.

Beställ Agricola-korten gratis

Pilgrimsvandrarna kan skaffa Agricola-korten som stöder pilgrimsvandringens andliga resa.

Ange ett nummer som är lika med eller mindre än 10.
Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.