Agricola-kävely on kotimainen pyhiinvaellus Mikael Agricolan synnyinpitäjästä Pernajasta Turkuun. Se on suunniteltu seitsemän taipaleen mittaiseksi, jotka kävellään yhden tai kahden päivän aikana. Kullekin taipaleelle kuuluu pieni kortti, joka johdattelee rukouksen ja raamatunkohdan avulla taipaleen teemaan, seitsemään pyhiinvaelluksen ydintermiin.

Pyhiinvaelluksen tarkoituksena on tehdä hengellinen matka itseen: löytää pyhiinvaeltajan huolettomuus, kiireettömyys ja vapaus. Kävely sopii monenlaiselle liikkujalle, ja pyhiinvaelluksen kiireetön rytmi varmistaa, että hitaammatkin kulkijat pysyvät mukana. Pyhiinvaeltajat voivat hankkia Pipliakaupasta pienen seitsemänosaisen mietiskelymateriaalin, joka tukee pyhiinvaelluksen hengellistä matkaa.

Lahjoita kilometrien mukaan

Samalla Agricolan reitin kulkeminen muistuttaa lukutaidon merkityksestä. Meille Suomessa lukutaito on itsestäänselvyys, mutta maailmassa on vielä melkein 800 miljoonaa lukutaidotonta aikuista. Pipliaseuran Lukutaitoa naisille Afrikassa -ohjelmassa 20 000 naista Afrikassa oppii lukemaan.

Kun lähdet Agricola-kävelylle, muista myös lahjoittaa lukutaitoa, vaikka kulkemiesi kilometrien mukaan.

Kävelylle omin aikatauluin

Agricola-kävely on omatoimivaellus. Linkistä pääset reittiosuuksille kartalla.

Agricola-pyhiinvaelluskortit matkaseuraksi

Agricola-kävelyn voi tehdä mietiskellen. Siinä auttavat pyhiinvaelluskortit.

Seitsemänosaisissa pyhiinvaelluskorteissa johdatetaan pyhiinvaeltamisen ydinteemoihin lyhyen rukouksen ja raamatunlauseen avulla. Kortit on laminoitu säänkestäviksi ja ne soveltuvat myös esimerkiksi retriitteihin ja omiin mietiskelyhetkiin.

Anna lahjaksi lukutaito

Piplian lukutaitoluokilla 20 000 naista oppii lukemaan ensimmäistä kertaa omalla kielellään Afrikassa. Tutustu lukutaitotyöhömme.