Bibelsällskapen stöder nära och kära mitt i Mellanösternkrisen

Vanliga människor i Gaza och Israel lider mitt i kriget just nu. Hem har förstörts, nära och kära har dött och osäkerhet är en ständig gäst.

Mitt i nöden fortsätter bibelsällskapen sitt arbete med att ge hjälp och tröst. Bibelsällskapen ger nu undantagsvis också materiell hjälp: kläder, toalettartiklar, mat, filtar och madrasser till dem som behöver dem.

Donera och hjälp

Just nu samlar vi in medel för att kunna ge en varm måltid, hygienartiklar eller en Bibel till människor som härjats av krig. Din donation säkerställer vårt fortsatta arbete.

På webben: piplia.fi/lahjoita (sidan på finska)

Textmeddelande 10 €: Sänd textmeddelande PIPLIA till numret 16499

Mobile Pay: till numret 92600

Exempel på hur din gåva hjälper

Hygienkit = 12 €

Matförpackning till en familj = 65 €

Konkret hjälp till dem som har förlorat sina hem

I Mellanöstern, i det Heliga Landet, finns tre bibelsällskap; israeliska, arabisk-israeliska och palestinska, var och en inom sin egen befolkningsgrupp.

– I vanliga fall är vårt jobb att göra Bibeln känd, men nu, mitt i krisen, vill vi leva upp till Bibelns uppmaning att älska vår nästa, säger en anställd vid det israeliska bibelsällskapet.

Människor är trötta på krig och rädsla och söker hopp och fred. I krisgrupperna i det arabisk-israeliska bibelsällskapet kan man ventilera sina känslor, med stöd av Bibelns tröstande budskap. Materialet som används av grupperna kommer att översättas även till hebreiska under detta år.

Vi ber med bibelsällskapen i det Heliga Landet:

Vi ber för dem som lider och som har traumatiserats av kriget.

Vi ber att hjälpen når dem som behöver den mest.

Vi ber för säkerheten för de anställda i alla bibelsällskapen.

Vi ber för fred.