Drömmen om Egypten

Jag önskar att alla egyptier hade en egen Bibel. Detta är vad våra medarbetare i Egyptens Bibelsällskap drömmer om, liksom de kristna i landet. Landet befinner sig för närvarande i en djup ekonomisk kris. Priset på mat har tredubblats, och kyrkorna som ger stöd till de allra fattigaste överhopas av begäranden om hjälp.

Hur kan man i en sådan situation ens föreställa sig att kunna köpa en Bibel? Och ändå behövs Bibelns budskap om hopp mest just nu, mitt i förtvivlan, rädsla och förvirring.

Bibelsällskapet erbjuder Biblar och andlig litteratur till mycket överkomliga priser och delar delvis ut dem gratis för att möta detta stora behov. Genom att donera ett lämpligt belopp ger du ett omedelbart hopp.

Vårt team träffade unga kristna i Alexandria förra sommaren. I deras berättelse kan du läsa om den inverkan som tron, församlingens stöd och bibelstudier har på ungdomarnas liv. Tillsammans kan vi göra Bibeln tillgänglig för alla.

Bibeln för varje dag

På takterrassen till en alexandrinsk kyrka hörs bullret från trafiken. Den egyptiska metropolen är inte tyst, även om solen redan har gått ner. Två ungdomar som gått Bibelsällskapets öppna bibelkurs, Hrakel, 15, och Eva, 14, berättar om sina liv som kristna i ett muslimskt dominerat land.

– Jag vaknar tidigt varje dag för att läsa Bibeln som man lär oss i kyrkan. Vi gör uppgifter till bibelstudiekursen och börjar dagen. På kvällen innan vi går och lägger oss läser vi mera i Bibeln, berättar Eva.

Den öppna bibelkursen är en kurs som föddes ur de behov som uppstod under coronapandemin i Egyptens Bibelsällskap och som gav verktyg för bibelstudier på egen hand medan kyrkorna var stängda. Även om pandemin är över, visar ivern att studera Bibeln inga tecken på att avta.

"Jag önskar att alla egyptier hade en egen Bibel." Hrakel, 15.

Bibeln hinner inte samla damm

Målet med kursen är att Bibeln ska öppnas i varje kristet hem. De unga kvinnorna är tacksamma för att kursen har gett dem något att göra och tänka på, istället för att surfa på telefonen.

– Att läsa Bibeln håller mig borta från mobilen. Jag brukade vara riktigt beroende av den, men nu tillbringar jag tiden med att studera Bibeln och inte surfa på telefonen, säger Eva.

Ungdomarna har fått sin beskärda del av förlöjligande och diskriminering eftersom de är kristna och också vill visa det. Tron är allt för Eva och Hrakel.

– Jag drömmer om att varje person i det här landet skulle ha en egen Bibel, säger Hrakel.

Genom att donera hjälper du till att göra Hrakels dröm till verklighet

Du kan hjälpa till att ge en Bibel till den som längtar efter en i Egypten.

20 € = 50 Nya testamenten att dela ut vid kyrkliga evenemang
58 € = 20 gratis Biblar till fattiga kristna
225 € = kristna broschyrer som troende kan dela ut till sina vänner
1360 € = 1000 specialutgåvor av Nya testamentet till de fattiga

Donera