Unelma Egyptistä

Olisipa jokaisella egyptiläisellä oma Raamattu. Tästä unelmoivat paitsi työtoverimme Egyptin Pipliaseurassa, myös maan kristityt. Juuri nyt maa painii historiallisen syvässä talouskriisissä. Ruoan hinta on kolminkertaistunut ja kirkot, jotka antavat apua kaikkein köyhimmille, hukkuvat avunpyyntöihin.

Miten tällaisessa tilanteessa joku voisi edes kuvitella voivansa ostaa Raamatun? Ja kuitenkin, Raamatun sanomaa toivosta kaivataan eniten juuri nyt, epätoivon, pelon ja hämmennyksen keskellä.

Pipliaseura tarjoaa Raamattuja ja hengellistä kirjallisuutta hyvin edullisin hinnoin ja jakaa osittain jopa ilmaiseksi, vastatakseen tähän suureen tarpeeseen. Lahjoittamalla itsellesi sopivan summan tuot välitöntä toivoa.

Tiimimme tapasi viime kesänä nuoria kristittyjä Aleksandriassa. Heidän tarinastaan voit lukea, millainen vaikutus uskolla, seurakunnan tuella ja Raamattuun syventymisellä on nuorten elämään. Yhdessä voimme viedä Raamatun jokaisen saataville.

Raamattua jokaiselle päivälle

Alexandrialaisen kirkon kattoterassilla pauhaa liikenteen melu. Egyptiläinen suurkaupunki ei hiljene, vaikka aurinko on jo laskenut. Kaksi Pipliaseuran Open Bible -raamattukurssin käynyttä nuorta, Hrakel, 15 ja Eva, 14, kertovat elämästään kristittyinä muslimivoittoisessa maassa.

– Herään joka päivä aikaisin lukemaan Raamattua niin kuin kirkossa on opetettu. Teemme raamattukurssin tehtäviä ja aloitamme päivän. Illalla ennen nukkumaanmenoa luemme Raamattua vielä uudelleen, Eva kertoo.

Open Bible -raamattukurssi on Egyptin Pipliaseuran koronapandemian tarpeista syntynyt kurssi, joka tarjosi välineitä omatoimiseen Raamatun opiskeluun kirkkojen ollessa kiinni. Vaikka pandemia on ohi, Raamatun opiskelemisen into ei näytä laantumisen merkkejä.

Unelmoin siitä, että jokaisella ihmisellä tässä maassa olisi oma Raamattu. Hrakel, 15.

Raamattu ei ehdi kerätä pölyä

Kurssin tavoitteena on, että Raamattu avataan jokaisessa kristityssä kodissa. Nuoret naiset ovat kiitollisia siitä, että kurssi on tarjonnut heille tekemistä ja ajateltavaa, puhelimen selailemisen sijaan.

– Raamatun opiskeleminen pitää minut pois kännykältä. Aikaisemmin olin siihen tosi koukussa, mutta nyt vietän aikaa Raamattua opiskellen enkä puhelinta selaillen, Eva sanoo.

Nuoret ovat saaneet osansa pilkasta ja syrjinnästä, koska ovat kristittyjä ja haluavat myös näyttää sen. Usko on Evalle ja Hrakelille kaikki kaikessa.

– Unelmoin siitä, että jokaisella ihmisellä tässä maassa olisi oma Raamattu, Hrakel toteaa.

Lahjoittamalla autat Hrakelin unelmaa toteutumaan

Sinä voit auttaa antamaan Raamatun sitä kaipaavan käteen Egyptissä.

20 € = 50 Uutta testamenttia jaettavaksi seurakuntien tapahtumissa
58 € = 20 ilmaista Raamattua köyhille kristityille
225 € = Kristillisiä kirjasia, joita kristityt voivat jakaa ystävilleen
1360 € = 1000 Uuden testamentin erityispainosta köyhille

Lahjoita nyt!