Egyptens Bibelsällskap samlar tiotusentals barn kring Bibelns budskap

I Egypten, i förorterna till huvudstaden Kairo, sorteras avfallet av en yrkeskår av sopsamlare som bor på soptipparna. Yrket som sopsamlare går vanligtvis i arv från föräldrar till barn, eftersom det är svårt att nå så långt när man kommer från de allra fattigaste förhållandena. Arbetet är tungt och farligt.

Även mitt i soptipparna finns ändå en kyrka, ett varmt hjärta, som pulserar ett budskap om hopp in i de hårda förhållandena. Höjdpunkten på barnens jul är en bibelryggsäck som de fått i gåva av Bibelsällskapet som tillsammans med kyrkorna delar ut tiotusentals ryggsäckar till fattiga barn varje jul.

19-årige Remon är sopsorterare till yrket, precis som sin pappa, mamma och bror. På fritiden jobbar han som frivillig i församlingen.

– Ända sedan jag var liten har jag velat tjäna i den här kyrkan, med barn. Nu är jag söndagsskollärare för dessa små. Vi vill att också de ska bli tjänare i församlingen, säger Remon.

Remon pekar på skocken av 200 barn som tumlar runt bakom honom otåligt väntande på att Kingo-evenemanget ska börja. Lejonet Kingo är stjärnan på det egyptiska Bibelsällskapets barnevenemang. Glada sånger och teaterstycken lär barnen bibliska värderingar och en sund livsföring, och som avslutning på evenemanget får barnen en ryggsäck full med bibelberättelser och pysselhäften i julklapp.

– Det här är någonting som barnen gläder sig mycket åt. De gillar speciellt teaterstyckena, säger Remon.

Budskapet om att Frälsaren har fötts kommer att nå de fattigaste barnen i Egypten även i år. Genom att donera kan också du vara med och ge barnen glädje och hopp.

Egyptens Bibelsällskaps arbete bland barn:

  • Vid Kingo-evenemang levandegörs bibelhistorierna genom skådespel, sånger, tävlingar, frågesporter och lekar.
  • Syftet med Bible World är att stärka barns och ungdomars förhållande till Bibeln.
  • På talangshower återger ungdomar själva händelser ur Bibeln genom musik, drama och poesi.
  • Bibelmaterial för barn: målarböcker, Barnens Bibel och pysselböcker som stöder läskunnighet, bibelkunskap och kreativitet. Materialen är till glädje för barn som lever i blygsamma hemförhållanden.

Donera till bibelarbetet:

Donera med mobil:
10 € sänd sms PIPLIA till numret 16499
eller ring numret 0600 9 5127 (pris 10 + lna)
20 € sänd sms PIPLIA20 till numret 16499
eller ring numret 0600 9 5126 (pris 20 + lna)

Tack för din gåva!