Jumalaa palvelemassa täydellä sydämellä

Maallikkosaarnaaja Li Guoqiang, 34, matkustaa joka viikko maaseudun kirkkoihin ja kokoontumispaikkoihin opettamaan Jumalan sanaa. -  Luin äskettäin Filemonin kirjettä, jossa Paavali kertoo tuleensa vangituksi vanhana miehenä evankeliumin vuoksi. Myös minun toiveeni on...

Shandongin provinssi, Kiina

Maallikkosaarnaaja Li Guoqiang, 34, matkustaa joka viikko maaseudun kirkkoihin ja kokoontumispaikkoihin opettamaan Jumalan sanaa.

–  Luin äskettäin Filemonin kirjettä, jossa Paavali kertoo tuleensa vangituksi vanhana miehenä evankeliumin vuoksi. Myös minun toiveeni on, että kaikista vastoinkäymisistä huolimatta voin palvella Jumalaa täydestä sydämestäni, kunnes olen vanha. Se on suurin mahdollinen siunaus. Motivaationi tähän työhön nousee Jumalan sanasta.

Li Guoqiang opettaa yhdessä kirkon kohtaamispaikoista Liaochengin kaupungissa, Shandongin provinssissa. Li kasvoi kristityssä perheessä. Hän innostui vapaaehtoistehtävistä kirkossa valmistuttuaan lukiosta.

–  Yhdessä vaiheessa tein vapaaehtoistöitä miellyttääkseni ihmisiä. Tuntui mukavalta, kun ihmiset sanoivat ’tämä nuori mies on kuin tulessa Jumalan vuoksi’. Mutta tiesin sydämessäni, että en ollut tarpeeksi läheinen Herran kanssa. Loittonin kauemmas ja kauemmas Jumalasta.

Li kertoo kuinka kerran kesken jumalanpalvelusta hän sai yllättävän rukousvastauksen, joka kannusti häntä lähtemään opiskelemaan teologiseen seminaariin.

–  Rukoillessani jumalanpalveluksessa, tunsin Jumalan rakkauden täyttävän sydämeni. Olen ollut syntinen, mutta silti Jumala on minua kohtaan armollinen ja rakastava.

Li tiesi, että maallikkosaarnaajana hänellä ei olisi vakituista tulonlähdettä. Hän oli elämänvaiheessa, jossa hänellä oli muitakin vastuita. Hän huolehti vaimostaan, lapsistaan ja vanhenevista vanhemmistaan. Jumalan rakkaus kuitenkin vakuutti hänet kutsumuksesta ja sitoumuksesta, joka hänellä oli.

Kun hän valmistui Shandongin teologisesta seminaarista 2020, hän sai taloudellista avustusta Yhtyneitten Raamattuseurojen kautta.

–  Yhtyneitten Raamattuseurojen tuki tuli juuri oikeaan aikaan minulle. Valmistuin seminaarista juuri kun Covid-19 pandemia osui Kiinaan rajusti. Henkilökohtaiset tapaamiset peruttiin, ja tuloni kiertävänä saarnaajana loppuivat kokonaan. Samaan aikaan poikani oli aloittamassa alakoulua. Siksi taloudellinen siunaus oli todellinen rohkaisu ja vahvistus Jumalan tahdosta.

Li on myös kiitollinen, että hänen vaimonsa tekee osa-aikatyötä auttaakseen täydentämään perheen tuloja.

Huolimatta henkilökohtaisista tarpeistaan, Li käytti osan tukisummasta organisoidakseen yhteistyöverkoston nuorille maallikkosaarnaajille. He tapaavat kuukausittain ja opiskelevat Raamattua, jakavat kokemuksia palvelutehtävästä, rohkaisevat ja vahvistavat toisiaan. Lin rukoustoiveena on saada enemmän työkaluja Raamatun opiskeluun, jotta hän ja muut saarnaajat voivat palvella paremmin. Hän rukoilee myös Jumalan varustusta palvelutehtäväänsä ja henkistä kasvua.

Lahjoita raamattutyöhön Kiinassa

Li Guoqiang on yksi monista maallikkosaarnaajista Kiinan kirkoissa. Monet heistä palvelevat kristittyjä kehittyvillä maaseudun alueilla, joissa on todellinen nälkä Jumalan sanalle. Kaikilla heistä on taloudellisia haasteita palvelutehtävässään. Voit tukea työtä rukouksilla ja lahjoittamalla Pipliaseuran työhön.

Yhtyneet Raamattuseurat

Suomen Pipliaseura on osa Yhtyneiden Raamattuseurojen (United Bible Societies, UBS) maailmanlaajuista verkostoa, joka toimii yli 200 maassa ja alueella. Verkosto on maailman laajin raamatunkäännös- ja julkaisutyön toimija.

Yhteistyö tekee toiminnasta tehokkaampaa ja taloudellisempaa. Verkosto myös hyödyttää ja tukee erityistä asiantuntijuutta vaativaa työtä. Suurimmaksi osaksi tämä liittyy raamatunkääntäjien kouluttamiseen ja raamatunkäännösten laadunvalvontaan.

Yhtyneitten Raamattuseurojen työn kautta tuetaan ihmisten ja Raamatun välistä vuorovaikutusta ja sen yhteiskunnallista merkitystä. Yhtyneet Raamattuseurat työskentelee kaikkien kristillisten kirkkojen, seurakuntien ja yhteisöjen kanssa yhteistyössä. Yhtyneet Raamattuseurat tukee Kiinassa esim. raamatunkäännöstyötä, Raamattujen painatusta ja jakelua sekä teologisen opintomateriaalin toimittamista seurakuntiin.

Lue lisää Yhtyneistä Raamattuseuroista

Tarina: Marcus Xiao
2022© UBS China Partnership
Valokuva: UBS kuvapankki