Seurakunnille

Moni seurakunta on valinnut Pipliaseuran strategiseksi yhteistyökumppaniksi toteuttamaan visiotaan lähetyksestä. Solmimalla yhteistyösopimuksen seurakunnat mahdollistavat raamatunkäännöstyön, lukutaitotyön, syrjiviin asenteisiin vaikuttamisen ja raamatunkäytön maailmalla.

Yhteistyösopimus Pipliaseuran kanssa tuo seurakunnan työhön globaalin näkökulman ja mahdollistaa kansainvälisen lähetystyön toteutumisen.  Päivi Linnoinen, kirkkoherra

Miten Pipliaseuran jäseneksi pääsee?

Suomessa Pipliaseura on seurakuntien palvelujärjestö. Seurakunta voi liittyä Pipliaseuran yhteisöjäseneksi ja siten vaikuttaa seuran toiminnan linjauksiin. Jäseneksi liittyminen käy helposti ottamalla yhteyttä Markku Kotilaan, markku.kotila (at) piplia.fi tai puh. 010 838 6512. Jäsenseurakunta voi lähettää edustajansa Pipliaseuran vuosikokoukseen.

Miksi yhteistyösopimus Pipliaseuran kanssa kannattaa solmia?

Yhteistyösopimus syventää kumppanuutta ja avaa näköalan kansainväliseen raamattutyöhön. Seurakunta voi solmia Pipliaseuran kanssa yhteistyö- eli nimikkosopimuksen ja ohjata tukensa tiettyyn Pipliaseuran työkohteeseen.

Yhteistyösopimuksessa sovitaan yhteistyöstä Suomen ev.lut. kirkon lähetystehtävän toteuttamisessa Kirkkojärjestyksen mukaisesti (KJ 4:4). Sopimus perustuu asiakirjaan ”Seurakuntien ja kirkon lähetysjärjestöjen yhteistyösopimusten periaatteet”, jonka Suomen ev.lut. kirkon ulkoasiainneuvosto hyväksyi maaliskuussa 2010.

Yhteistyöseurakunnat voivat seurata työtä ja sen etenemistä uutiskirjeiden, Piplia -lehden ja verkkosivujemme kautta. Kerromme työstämme myös erikseen sovittavilla seurakuntavierailuilla.

Mitä koulutusta Pipliaseura tarjoaa?

Pipliaseura tarjoaa seurakunnille raamattu- ja globaalikasvatusmateriaalia sekä koulutuspalveluja aineistojen hyödyntämiseen. Teemme yhteistyötä seurakuntien kanssa myös niiden seurakuntalaisten tavoittamiseksi, joille Raamatun sanoma on tullut vieraaksi.

Tutustu Pipliaseuran koulutustarjontaan Tapahtumakalenterissa.

Haluatteko järjestää oman koulutustapahtuman Pipliaseuran kanssa seurakunnassanne tai rovastikunnassanne? Oletko kiinnostunut saamaan tietoa Pipliaseuran työstä maailmalla? Ota yhteyttä sidosryhmäkoordinaattori Satu Toukkariin, satu.toukkari (at) piplia.fi, puh. 040 522 8726.

Yhteistyösopimuksiin liittyvissä asioissa ota yhteyttä seurakuntapalvelun johtajaan Antti Siukoseen antti.siukonen (at) piplia.fi, puh. 040 517 8010.