AJANKOHTAISTA, YLEINEN |

Taiteilija herkkien korttien takana

Pipliaseuran joulukortin suunnittelija, taiteilija Minna Immonen kertoo olevansa jouluihminen satasella.

Haluan luoda kotiin joulutunnelman, niin on meillä aina tehty.
Minna Immonen

Esteettisyys on tärkeää. Vanhemmiten olen oppinut joustamaan; kaikkia sortteja ei tarvitse olla tarjolla ja valmistakin voi ostaa. Työntekijöille valmistamme aina jouluaterian ennen joulua, kun sesonki rauhoittuu.

Aattona käydään joulusaunassa ja odotellaan joulupukkia. Lasten iloa on mukava katsella. Joulupöydässä luetaan jouluevankeliumi.

Kortista totta kai.

Minna Immonen on toteuttanut Pipliaseuran Pyhä perhe -joulukortteja jo viisi.

Monet asiakkaat kertovat, että he nostavat joulukortin pöytäkoristeeksi joka joulu.

Uskonnollinen aihe on tärkeä Minnalle, jouluenkelit ja enkelit, ja joulukortin teksti. Ihmiset rakastavat perinteitä ja tuttuutta.

joulukortti

Perheyritys voimavarana

Minna Immoselle taiteilijan ura oli mielessä jo pikkutyttönä. Kun muut lapset kirmasivat ulkona, hän jäi mieluummin kotiin piirtämään.
Lapsuuden intohimo jatkuu. Minna opiskeli graafiseksi suunnittelijaksi, ja hän työskentelee Minna-Kortin yrittäjänä yhdessä miehensä Laurin kanssa.

Olen saanut keskittyä täysillä kuvien tekemiseen, sillä Lauri otti vastuun Minna-Kortista vuonna 1988.

Minna-Kortin palkkalistoilla on 12 henkilöä, suurin osa on omia lapsia. Parilla on seitsemän lasta, kolme poikaa ja neljä tyttöä. Kotona asuu enää 16-vuotias kuopus. Lapsenlapsiakin on jo neljä.

Perheyrityksen vahvuus on se, että kaikki tuntevat toisensa hyvin. Eri mieltä saa olla.

Meillä on keskusteltu aina ja paljon. Lasta pitää rakastaa ja arvostaa, jotta jokaisella lapsella olisi kotona hyvä olla. Se on vanhemman tärkein tehtävä.

Kuva taipuu moneksi

Immonen maalaa kuvansa akvarelleilla, koska niillä saa herkän pehmeän sävyn, juuri oikean tunnelman. Hän tuntee ja tunnistaa taiteilijan herkkyyden, tunteellisuuden ja jatkuvan tarkkailun ympärillä olevista asioista.

Monet kuvat tulevat ihan itsekseen, koska olen tehnyt tätä työtä niin kauan ja tutkinut esimerkiksi erilaisten kukkien piirtämistä.

Immonen kertoo tekevänsä kuvia sesonkien mukaan. Suosituimpia aiheita ovat kihla-, hää-, vauva- ja joulukortit. Seuraavan joulun kortit tehdään tammi–helmikuussa.

Tuotevalikoimaan kuuluu kortteja, serviettejä, tauluja, tikkuja, kirjoja ja magneetteja. Immonen on tehnyt astioita Arabialle ja tulossa on joulukangas Eurokankaalle.

Työni on samalla vähän kuin harrastus, ei se työltä tunnu. Olen kiitollinen, kun saan tehdä työtä jota rakastan.

 

Juttu on julkaistu Piplia-lehdessä 04/16

Lue myös

Suojelusenkeli pippurisella asenteella

Aleksis Kivi ja ”Enklannin lahjat”