Agricola-kävely on kotimainen pyhiinvaellus Mikael Agricolan synnyinpitäjästä Pernajasta Turkuun. Se on suunniteltu seitsemän taipaleen mittaiseksi, jotka kävellään yhden tai kahden päivän aikana. Kullekin taipaleelle kuuluu pieni kortti, joka johdattelee rukouksen ja raamatunkohdan avulla taipaleen teemaan, seitsemään pyhiinvaelluksen ydintermiin.

Pyhiinvaelluksen tarkoituksena on tehdä hengellinen matka itseen: löytää pyhiinvaeltajan huolettomuus, kiireettömyys ja vapaus. Kävely sopii monenlaiselle liikkujalle, ja pyhiinvaelluksen kiireetön rytmi varmistaa, että hitaammatkin kulkijat pysyvät mukana. Pyhiinvaeltajat voivat hankkia Pipliakaupasta pienen seitsemänosaisen mietiskelymateriaalin, joka tukee pyhiinvaelluksen hengellistä matkaa.

Lahjoita kilometrien mukaan

Samalla Agricolan reitin kulkeminen muistuttaa lukutaidon merkityksestä. Meille Suomessa lukutaito on itsestäänselvyys, mutta maailmassa on vielä 773 miljoonaa lukutaidotonta aikuista. Pipliaseuran Lukutaitoa naisille Afrikassa -ohjelmassa 20 000 naista Afrikassa oppii lukemaan.

Kun lähdet Agricola-kävelylle, muista myös lahjoittaa lukutaitoa, vaikka kulkemiesi kilometrien mukaan.

Agricola-kävely 2023

Tervetuloa mukaan taittamaan Agricolan taivalta yhteisiin kävelytapahtumiin. Ei tarvitse ilmoittautua, kunhan olet lähtöpaikalla oikeaan aikaan. Lue usein kysytyt kysymykset kävelyihin liittyen.

Tällä sivulla ilmoitetaan yhteisistä kävelytapahtumista sitä mukaan, kun niitä varmistuu.

 

28.5. Vantaan Hämeenkylän kirkolta Espoon tuomiokirkolle

Lähtö klo 11.50 Hämeenkylän kirkon pääovelta (Auratie 3, Vantaa); kirkossa suomenkielinen helluntain messu klo 10 sekä kirkkokahvit.  Lähtöpaikan tuntumaan pääsee bussilla 345 (Helsingistä Elielinaukiolta klo 11.04) tai 584 (Louhelan asemalta klo 11.28).  Kävelyn oppaana Jouni Salko, jouni.salko@gmail.com, p. 040 5269995.

29.5. Espoo-Kirkkonummi

Lähtö klo 10.30 Espoon tuomiokirkon pihalta (Kirkkopuisto 5, Espoo).  Esim. U-junalla Helsingistä 9.42 tai Kirkkonummelta 9.37 pääsee Espoon rautatieasemalle, josta on noin kilometrin kävelymatka tuomiokirkolle.  Kirkkonummella kirkolta rautatieasemalle on vajaan kilometrin kävely.  Kävelyn oppaana Jouni Salko, jouni.salko@gmail.com, p. 040 5269995.

13.6. Tenhola-Perniö

Lähtö Tenholan kirkolta klo 10.  Matkaa rytmittävät lyhyet hartaushetket ja evästauot. Salosta tulevien toivotaan ilmoittautuvan ennakkoon kimppakyytien sopimiseksi, p. 044 774 5214, henna.seppala@evl.fi. Salon seurakunnasta mukana ovat Marika Huhtasalo, Anne Kössi, Päivi Pulkkinen-Watson ja Henna Seppälä.

17.9. Agricola-kävelyn päätös: Piikkiö-Turku

Lähtö Piikkiön kirkolta klo 12.00. Agricola-kävelykauden päätösrukous Turun tuomiokirkossa klo 18.00. Mukana Mika Mäntyranta, Turun tuomiokirkkoseurakunnasta.  Kävelyn vetäjänä Hannu Holma.

Kävelylle omin aikatauluin

Agricola-kävely on mahdollista toteuttaa myös omatoimivaelluksena. Linkistä pääset reittiosuuksille kartalla.

Agricola-pyhiinvaelluskortit matkaseuraksi

Agricola-kävelyn voi tehdä mietiskellen. Siinä auttavat pyhiinvaelluskortit.

Seitsemänosaisissa pyhiinvaelluskorteissa johdatetaan pyhiinvaeltamisen ydinteemoihin lyhyen rukouksen ja raamatunlauseen avulla. Kortit on laminoitu säänkestäviksi ja ne soveltuvat myös esimerkiksi retriitteihin ja omiin mietiskelyhetkiin.

Anna lahjaksi lukutaito

Piplian lukutaitoluokilla 20 000 naista oppii lukemaan ensimmäistä kertaa omalla kielellään Afrikassa. Tutustu lukutaitotyöhömme.