Raamattu on maailman luetuin ja käännetyin kirja. Se on kirjakokoelma, joka ei löydä vertaistaan maailman kirjallisuuden joukosta. Tänä päivänä Raamattu on jatkuvan kiinnostuksen niin hengellisen kaipauksen kuin myös historiantutkimuksen kohde.

Raamattu on ikkuna muinaiseen maailmaan. Se on kirja, joka sisältää erilaisten ihmisten monenlaisia tekstejä: runoutta, viisautta, opetuksia, kehotuksia ja lohdutusta. Raamattuun ihmiset ovat kirjoittaneet sen, mitä ovat nähneet, kuulleet ja uskoneet Jumalasta. Se sisältää iloa ja surua, pettymystä ja onnellisuutta, sotaa ja rauhaa.

Raamatun kirjat jakautuvat kahteen osaan: Vanhaan ja Uuteen testamenttiin. Ne sisältävät juutalaisen ja kristinuskon varhaisen perinnön. Nämä tekstit ovat syntyneet noin tuhannen vuoden aikana ja ne on kirjoitettu alun perin kolmella eri kielellä: hepreaksi, arameaksi ja kreikaksi. Raamattua voidaan tutkia samalla tavalla kuin mitä tahansa kirjallisuutta.

Jumala puhuu ajatonta sanomaansa ja ilmaisee oman tahtonsa Raamatun tekstien välityksellä. Siksi Raamattua luetaan kaikissa kirkoissa ympäri maailmaa. Raamattu on jatkuvan henkilökohtaisen ja yhteisen hartauden ja syventymisen lähde.

Suomen kielen sana Raamattu tulee alkujaan kreikan kielen sanasta grammata, joka tarkoittaa ”kirjoitukset”. Sana Raamattu on alkujaan tarkoittanut mitä tahansa kirjaa, mutta sittemmin se on alkanut merkitä erityisesti kristittyjen pyhää Raamattua. Raamatun kohdalla pyhä tarkoittaa sitä, että nämä kirjat ovat aivan erityisen arvostuksen kohteena. Kyse ei ole tavallisesta kirjasta, vaan Raamattu on kokoelma kirjoja, jotka ovat arvovaltaisempia kuin toiset.

Pipliaseuran tehtävänä on saattaa Raamattu ja sen sanoma jokaiselle, joka haluaa siihen tutustua. Raamattu tarjoaa rakennuspalikoita hyvään elämään ja Jumalan hyvyyden tunnistamiseen.

Aloita Raamatun lukeminen

Vinkkejä Raamatun lukemiseen aloittelijalle

Lue Raamattua ja mietiskelyitä

Raamattu.fi ja Piplia-sovellus