Agricola-kävely lukutaidon puolesta

Laulaja Hannu Holma on jo aloittanut jalkapatikan Pernajasta Turkuun, Agricolan jalanjäljissä.

Holma järjestää lauantaina 11.5. kaikille avoimen Agricola-kävelyn Vantaan Pyhän Laurin kirkolta Espoon tuomiokirkolle. Kävely päättyy Lukemattomia askelia -konserttiin Espoon tuomiokirkossa.

Lauantain kävely on osa suurempaa taivalta, jonka Holma aloitti jo aiemmin keväällä Mikael Agricolan synnyinpitäjästä Pernajasta Porvooseen. Agricola-kävelyssä matkaa kuljetaan 12 erässä ja se päättyy Turkuun, jossa Agricola on toiminut piispana. Koko matkan pituus on 240 kilometriä ja reitti seurailee vanhaa Kuninkaantietä.

– Sain ajatuksen Agricola-kävelyyn, kun tiedän monen kulkeneen Santiago de Compostelan pyhiinvaellusreittiä Espanjassa, Pyhän Jaakobin jälkiä, Hannu Holma kertoo.

Taivallusta omaan tahtiin

Lauantaina 11.5. Pyhän Laurin kirkolla pidetään lähtöhartaus klo 9.45, jonka jälkeen kävelijät voivat taivaltaa reittiä itsenäisesti omaan tahtiin. Matkan pituus on 26 kilometriä, mutta kävellä voi lyhyemmänkin reitin esimerkiksi kaksi kilometriä Backaksen kartanolle tai seitsemän kilometriä kotiseututalo Övre Nybackaan.

– Kävely on monelle sopiva helppo ja edullinen laji. Kynnys kävelyyn on matala; lenkki voi olla korttelin ympäri, kymmeniä kilometrejä tai jotain sopivasti siltä väliltä, kunkin kunnon mukaan, Holma kertoo.

Holmalle ei ole lainkaan tavatonta kävellä kymmeniä kilometrejä päivässä. Hän haluaa kannustaa muitakin ihmisiä liikkumaan:

– Ihminen voi paremmin jo parikymmenminuuttisen ulkoilun jälkeen, ihan tutkitustikin, Holma kannustaa.


Konsertit lukutaidon hyväksi

Agricola-kävely päättyy Lukemattomia askelia -konserttiin, joka alkaa klo 18 Espoon tuomiokirkossa. Uli Kontu-Korhonen, sopraano, dulcimer ja organetto, Leena Ihamuotila, viulu, William Suvanne, saksofoni, Hannu Holma, baritoni, Anni Holma, piano, sekä lauluyhtye ja Espop-up-kuoro. Loppusiunaus piispa Kaisamari Hintikka.

Lukemattomia askelia -konsertti järjestetään myös to 9.5. klo 19 Pyhän Laurin kirkossa. Antti Kalo, tenori, Hannu Holma, baritoni, Markus Bäckman, basso, Anni Holma, piano, sekä Merry Ladies-yhtye, Come Back -orkesteri ja Hansemle-kuoro. Konserttiin on vapaa pääsy.

Molempiin konsertteihin on vapaa pääsy. 10 euron ohjelmalla tuetaan Pipliaseuran Lukutaitoa naisille Afrikassa -ohjelmaa.

Teksti: Katri Saarela ja Tuija Numminen

Lue lisää
Hannu Holman haastattelu Kirkko ja kaupunki -lehdessä
Lukutaitoa naisille Afrikassa -ohjelma 

Lahjoita lukutaitotyöhön (agricola.fi)