Aina on toivoa Jumalan työlle – Raamattu edelleen Kiinan kysytyin kirja

Elämme Euroopassa historiallisen synkkien uhkakuvien aikaa, ja olemme kääntäneet katseemme lähelle, omiin ajankohtaisiin murheisiimme.

Samalla koko muun maailman tarpeet ovat yhtä suuria kuin ennenkin. Kiinan kristittyjen parissa se tila, jossa raamattutyön mahdollisuudet ovat olleet suhteellisen avoimet, näyttäisi olevan kapenemassa. Tästä kertoo esimerkiksi puhelinten sovelluskaupoista kadonneet kristilliset sovellukset, suljetut verkkosivustot ja se, että uusille raamatunkäännöshankkeille on entistä hankalampaa saada lupia.

Raamatun ja kristillisen sisällön poistuminen verkosta tekee painetusta Raamatusta entistäkin tärkeämmän. Raamattuja käännetään, painetaan ja levitetään edelleen – vielä aika on sille oikea. Koska emme voi tietää, mitä huominen tuo tullessaan, nyt on aika toimia! Puoli miljoonaa vuosittain kastettavaa kristittyä odottaa omaa Raamattua.

”Raamatusta saa voimaa yhä uudelleen, jokaiselle päivälle. Se on valo, joka johdattaa meitä”

Kun kielivähemmistö saa ensimmäisen raamatunkäännöksensä ja ihmiset voivat lukea Raamattua omalla äidinkielellään, voi Raamatun sanoma saavuttaa ja koskettaa taas uusia ihmisiä. Kristittyjen määrä kasvaa siellä, missä Raamattu on saatavilla. Raamattu on jo pitkään ollut Kiinan kysytyin kirja ja on sitä edelleen.

Kun teksti puhuu

Du Jinyu on vasta löytänyt Raamatun lukemisen. Shanghaihin muuttamisen jälkeen hän menetti työnsä ja toimeentulonsa ja koki vajoavansa pohjalle. Epätoivossaan hän tarttui Raamattuun.

– Ennen arvostin vain materiaalisia asioita, mutta nyt sydämeni on muuttunut. Minusta ei ehkä koskaan tule rikasta, mutta Jumala on aina minun kanssani. Se on paljon arvokkaampaa, Jinyu kertoo.

Vaikka uskonnolliseen toimintaan kohdistuu entistä enemmän rajoituksia, ikkuna on edelleen raollaan mahdollisuudelle jakaa Raamattuja Kiinassa. Puoli miljoonaa ihmistä kastetaan kristityiksi joka vuosi, ja he tarvitsevat Raamattuja.

– Vaikka kansalaistoimintaan kohdentuvat rajoitukset ovat kiristyneet, aina on toivoa Jumalan työlle. Uskon Jumalan sanan voimaan. Rukoilen uskoa edistävää ilmapiiriä Kiinan kirkoille ja kristityille, Yhtyneiden Raamattuseurojen Kiinan toimiston pitkäaikainen johtaja Kua Wee Seng sanoo.

Lahjoituksesi raamattutyöhön Kiinassa on konkreettinen rukousvastaus Jumalan sanaa kaipaaville kristityille.

 

Lahjoituksellasi saa esimerkiksi:
30 € = 10 isotekstistä Raamattua
100 € = 50 uutta Raamattua
Kuinka monta Raamattua sinä haluat lahjoittaa?

LAHJOITA

Älä pelkää. Minä olen lunastanut sinut. Minä olen sinut nimeltä kutsunut. Sinä olet minun.

Jes. 43:1