Hymyjä lasten kasvoille – Pipliaseura palestiinalaisten perheiden tukena

Pyhällä maalla toimii historiallisista ja kulttuurisista syistä kolme Pipliaseuraa, joiden kaikkien työtä tuetaan Suomesta käsin: Israelin Pipliaseura, Arabi-Israelin Pipliaseura ja Palestiinan Pipliaseura.

Perheet Palestiinan alueella elävät uskonnollisena vähemmistönä pitkittyneen kriisin keskellä, ja esimerkiksi koronarokotteita on ollut tarjolla vain vähän. Siksi maan yli on pyyhkinyt pandemia-aalto toisensa jälkeen, mikä on vaikeuttanut seurakuntien ja Pipliaseuran työtä jo yli kaksi vuotta. Kohtaamisista on tullut entistäkin tärkeämpiä.

Palestiinan kristityt elävät erityisen kovan paineen alla: heidän identiteettinsä ja olemassaolonsa oikeutus kyseenalaistetaan jatkuvasti, ja alueen elinoloihin tuo haasteita vaikea poliittinen tilanne. Työttömyysaste on korkea.

Me voimme tukea alueen kristittyjä rukoilemalla ja tukemalla paikallisen Pipliaseuran työtä seurakuntien kanssa. Erityisesti Palestiinan Pipliaseura panostaa lapsiin ja nuoriin, joiden juurtuminen uskoon ja kristillisen identiteetin tukeminen on ensisijaisen tärkeää.

Raamattu on tärkeä kristitylle vähemmistölle

Raamattu on tärkeä kirja kristittyjen identiteetin tukena. Pipliaseura toimittaa kaikille alueella toimiville kirkoille Raamattuja ja muita raamattumateriaaleja. Yhteistyö on monipuolista ja tiivistä kirkkojen eri toimintojen kanssa.

– Olemme onnistuneet luomaan syvempään juurtunutta Jumalan sanan tuntemusta Palestiinan kristittyjen keskellä. Olemme saaneet myös todistaa vahvempaa uskoa Jeesukseen monien nuorten parissa, jotka kasvavat uskossaan ja palvelevat seurakunnissa, Palestiinan Pipliaseurasta kerrotaan.

Lapset ovat kärsineet sosiaalisesta eristäytymisestä

Partio rohkaisee lapsia käymään kirkossa ja oppimaan lisää Jumalasta. Pipliaseura tekee tiivistä yhteistyötä partiolippukuntien kanssa erityisesti Betlehemin alueella.

Partion kautta tavoitettiin viime vuonna yli 1000 lasta ja nuorta. Pipliaseura järjesti heille joulutapahtumia ja jakoi joululahjoja.

Yhteyttä koettiin myös yli uskontorajojen, kun noin 600 ihmistä, kristittyjä ja muslimeita, kokoontui sytyttämään joulukuusen valot ja juhlimaan joulua Zabadehissa.

– Olemme tuottaneet iloa Palestiinan lapsille, jotka ovat kärsineet kovasti sosiaalisesta eristäytymisestä. Käytämme kaikki tilaisuudet hyväksi tuoda hymyn heidän kasvoilleen.

Kunpa ensi kesänä leirit alkaisivat taas

Palestiinan Pipliaseuran tärkeimpiä työmuotoja on ollut seurakuntien kanssa järjestetyt lasten leiripäivät. Ne ovat vaatimattomissa oloissa eläville lapsille kuin keidas: turvallinen tila leikkiä, luoda ystävyyssuhteita ja kuulla rakastavasta Jumalasta. Jos koronapandemia antaa myöden, leirejä järjestetään jälleen ensi kesänä kahden vuoden tauon jälkeen.

– Rakastan tätä työtä. Haluan olla näiden lasten parissa ja opettaa heille Jeesuksesta. Haluan myös tukea lapsia elämään yhdessä, sovussa toistensa kanssa, lastenleirin ohjaaja Amin, 20, kertoo.

Rukoile palestiinalaisten kanssa

  • …suojelusta Betlehemin lapsille
  • …että Jumalan sana, joka on kylvetty nuorten sydämiin, saisi kasvaa
  • …että pandemia loppuisi, ja voisimme taas kohdata toisiamme turvallisesti

 

Lahjoita lapsityöhön Pyhällä maalla

Tee kertalahjoitus tästä

Kuukausilahjoitus

Sykkiikö sydämesi maailman lapsille? Liity Pipliaseuran kuukausilahjoittajaksi, ja tuet laajaa ja vaikuttavaa lapsityötä Lähi-idässä. Kristilliseen vähemmistöön kuuluvat lapset tarvitsevat tukea kasvaakseen uskossa ja Raamatun tuntemisessa. Sinä voit olla heidän esirukoilijansa ja tukijansa. Liity jo tänään kasvavaan kuukausilahjoittajien joukkoon.