Ihmiset Lähi-idässä etsivät kirkoista lohtua

Pipliaseurat auttavat vaikeissa olosuhteissa eläviä ihmisiä Egyptissä ja Syyriassa.

Syyrian konfliktissa on kuollut 100 000 ihmistä ja  noin miljoona syyrialaista on paennut Jordaniaan. Monet heistä ovat menettäneet kaiken.  Jordanian Pipliaseura tukee Syyrian pakolaisia.

– Tarvitaan niin ruokaa, lääkkeitä, patjoja ja peitteitä kuin Raamattujakin, kertoo Jordanian Pipliaseuran pääsihteeri Munther Namat.

Pipliaseuralla on suuri vapaaehtoisten verkosto ja hyvät yhteydet paikallisiin kirkkoihin. Kirkot antavat ruoka-apua ja järjestävät kursseja, joilla autetaan traumatisoituneita perheitä.

Kriittisessä tilanteessa Raamattujen kysyntä kasvaa. Ihmiset etsivät kirkoista lohtua ja vastauksia epätoivon keskellä.

Kuohuva Egypti

Fundamentalistiset ääriryhmät tuhosivat elokuussa kaksi Egyptin Pipliaseuran kirjakauppaa Etelä-Egyptissä. – Egyptin Pipliaseura on toiminut 129 vuotta. Tämä on ensimmäinen kerta, kun Pipliaseura toimipiste on joutunut tällaisen hyökkäyksen kohteeksi. Emme vielä tiedä, mihin tämä johtaa. Joka tapauksessa Pipliaseuran työ jatkuu, kertoo Egyptin Pipliaseuran pääsihteeri Ramez Atallah heti hyökkäyksen jälkeen.

s. 6-7 Ramez Atallah_Egyptin Pipliaseura

Lähi-idän suurin kristittyjen yhteisö

Egyptin yli 80 miljoonasta asukkaasta noin 10 miljoonaa on kristittyjä, mikä on suurin kristittyjen yhteisö koko Lähi-idässä. Valtaosa heistä kuuluu kopti-ortodoksiseen kirkkoon. Kristittyjen vähemmistöaseman vuoksi raamattutyöllä samoin kuin kaikella kristillisellä toiminnalla on omat rajoituksensa. Egyptin Pipliaseura on kuitenkin löytänyt rajoitusten puitteissa varsin monipuoliset mahdollisuudet palvella kaikkia paikallisia kirkkoja.

Voita väkivalta hyvällä

Egyptin Pipliaseura julkaisee seurakuntia varten aineistoja, jotka rohkaisevat kristittyjä elämään rauhassa naapuriensa kanssa, vaikka olisivatkin jyrkästi eri mieltä politiikassa. Rukoile Egyptin Pipliaseuran ja sen henkilökunnan puolesta. He haluavat levittää raamatullista viestiä pahan voittamisesta hyvällä.