Kiitämme rukouksistanne, sanoo Egyptin Pipliaseuran pääsihteeri

Pyhän Markuksen koptikirkon sisäänkäynti Kairossa. Kuva: Roger Unger

Hyvät ystävät,
tiedän, että rukoilette Egyptissä viikko sitten sunnuntaina tapahtuneen kirkon pommituksen jälkiseurauksissa. Haluamme kiittää teitä.

Kuten yleensä tällaisissa tragedioissa, Egyptissä on seurannut yhteisen surun ja solidaarisuuden hyöky, jossa ihmiset ovat olleet järkyttyneitä ekstrimistien pahojen tarkoitusperien äärellä.  Ennennäkemättömät, uhreille järjestetyt armeijan hautajaiset presidentti Sisin johdolla ja kolmen päivän virallinen kansallinen suruaika olivat selvä viesti siitä, että koko kansakunta seisoi näiden marttyyrien, perheiden ja kirkon rinnalla.

saattue-m

Ristiriitaiset tunteet

Taas kerran kirkolta pyydetään sitoumusta, ettei paha saa siitä voittoa vaan että pahuus voitetaan hyvyydellä. Kuten monet egyptiläiset näinä päivinä, yksi Pipliaseuran henkilökuntaan kuuluva jakoi sydäntään kyynelsilmin: ”Haluatteko tietää, mitä ystäväni ja minä tunnemme? Ristiriitaa. Rakastamme Egyptiä, me teemme työtä maamme hyvän puolesta, ja samalla olemme turhautuneita tyhjien sanojen vakuuttelusta. Tiedämme, että Jumala hallitsee, mutta silti olemme haavoittuvaisia ja peloissamme. Meillä on uskoa Jumalan hyvyyteen, mutta silti kysymme: ”Miksi?” Olemme sitoutuneet rakastamaan ja rukoilemme tappajien puolesta, mutta silti taistelemme vihan ja kiukun kanssa.”

Ikuisen näkökulma

Hautajaispuheessa koptikirkon paavi Towadros haastoi syyllisiä kysymällä heiltä: ”Miten selitätte Jumalallenne tekonne seistessänne hänen tuomioistuimensa edessä?” Sitten hän kääntyi lohdutuksen ja voiman lähteelle keskittyen todellisuuteen taivaassa: ”Nämä edellämme kulkevat marttyyrit opettavat meitä valmistautumaan ikuisuuteen.” Tämä kuului myös sen miehen sanoissa, joka saattoi sisarensa ruumista pitkässä ambulanssien ketjussa. Hän huudahti: ”Tunsin olevani osa kulkuetta, oli kunnia-asia saada liittyä tähän marttyyrien saattojoukkoon.”

Jumalan valtakunnan elämäntapa

Rukoilkaa henkilökuntamme puolesta, jotta he tavoittaisivat sydämeltään särkyneet vieraillessaan ja osallistuessaan eri jumalanpalveluksiin. ”Etsikää ensin Jumalan valtakuntaa” oli kahden teini-ikäisen siskoksen päivittäinen rukous rukoushetkessä, jossa pappi muistutti seurakuntaa siitä, että Jumalan valtakunta alkaa sydämissämme ja muuttuu elämäntavaksi. ”Nämä marttyyrit ovat lähteneet ennen meitä, ja meidän täytyy olla uskollisia seuraamaan ja elämään samaa taivasten valtakunnan elämää.” Kaikkien osallistuneiden joukossa surunmurtama äiti sai Vuorisaarna-kirjasen ja vakuutuksemme rukouksista ja tuesta.

Jalo ihanne

Huolimatta kauhuista, surusta ja turhautumisesta Egyptin kristityt, kuten yleensä, ovat vastanneet rakkauden ja anteeksiannon halulla. Silti he tarvitsevat rukouksianne, voimaa ylhäältä, löytääkseen energian ja voiman elää tätä todeksi tulevina päivinä. Pyydän, että rukoilette Egyptin Pipliaseuran puolesta, kun palvelemme Kristuksen kirkkoa.

Kuten piispa Tawadros neuvoi: ”Kääntäkää surun kyyneleet ja tuntemukset rukouksiksi.”

Kunnioittavasti Kristuksessa

ramez-allekirjoitus

Ramez Atallah
pääsihteeri
Egyptin Pipliaseura

Lue lisää

YLE.fi: Kymmeniä kuoli koptikirkkoon tehdyssä iskussa Kairossa
HS.fi: Kymmeniä kuoli koptikirkkoon tehdyssä pommi-iskussa Kairossa