Koronakaranteenissa olevat kristityt Kiinassa: Nyt on aikaa lukea Raamattua

Koronavirus COVID-19 on levinnyt yli 100 maahan ja sairastuttanut yli 110 000 ihmistä aiheuttaen yli 4000 kuolemaa. Suurin osa tartunnoista ja kuolemista on tapahtunut Manner-Kiinassa, pääasiassa Hubein maakunnassa ja etenkin sen pääkaupungissa Wuhanissa, josta virus löytyi.

Kiinan viranomaiset ovat kieltäneet joukkokokoontumiset estääkseen viruksen leviämisen. Kirkot Kiinassa ovat keskeyttäneet jumalanpalvelukset ja tilaisuudet karanteenin ajaksi. Joissakin kirkoissa seurakuntalaisille on alettu jakaa striimattuja jumalanpalveluksia ja nauhoitettuja tilaisuuksia. Kristityt rohkaisevat toisiaan myös jakamalla rukouksia ja kirjoituksia sosiaalisessa mediassa. Ikävistä asioista on aina löydettävissä jotain hyvää. Karanteeni on nimittäin vaikuttanut siihen, että kristityillä on enemmän aikaa rukoilla ja lukea Raamattua.

Karanteeni tuo ihmisiä Raamatun äärelle

Sichuanin maakunnassa Longchin kylässä kauniilla Ermei-vuorilla sijaitsee katolinen kirkko, joka kokoaa kolmesti viikossa yli 400 kristittyä Raamatun äärelle. Nyt, kun kirkko on suljettuna, kristityillä on aikaa lukea Raamattua.

– Olen vanha ja elämäni matka alkaa olla loppusuoralla, mutta en ole edes lukenut suurta osaa Raamatusta!, tunnustaa eräs 80-vuotias mies, jonka sukunimi on Meng. Hän kertoo lukeneensa eristyksessä ollessaan Raamattua tauotta kymmenen päivän ajan.

– En voinut lopettaa lukemista Jumalan anteeksiannosta ja rakkaudesta minua kohtaan. Nyt haluan viettää loppuelämäni Raamattua lukien!, Meng sanoo.

Katolinen nunna Sisar Meng Jiumei palvelee Sichuanin maakunnan Longchin kirkossa. Hän kertoo, että nuoret ja vanhat kristityt ovat aloittaneet Raamatun lukemisen ensimmäisestä Mooseksen kirjasta ja lukevat kymmenen lukua päivässä. – Jotkut voivat lukea 50–80 lukua päivässä, sisar sanoo.

– Olimme ennen tätä kriisiä usein liian kiireisiä viettämään aikaa Jumalan kanssa. Nyt meillä on aikaa itsepohdiskeluun ja rukoilemiseen, sanoo eräs seurakuntalainen.

Kiinalaiset kristityt ovat nälkäisiä Jumalan sanaa kohtaan, joka antaa heille toivoa ja voimaa käydä läpi jokaisen vaikean uuden päivän.

Lue lisää

Tilaa Pipliaseuran uutiskirje