Kuulumisia Intiasta

Pipliaseuran raamattutyön vuositeema tänä vuonna on Käsinä ja jalkoina Intian Keralassa. Annetaanpa siis sanan vuoro Keralan kristityille kertoa itsestään.

George Philip

George Philip työskentelee Intian Pipliaseuran työntekijänä Keralan alueella, Etelä-Intiassa.

Ennen kuin tulin Raamattujen markkinointi- ja jakelutyöhön, työskentelin erään lääkefirman markkinointitehtävissä. Nykyisin toimitan Raamattuja kristillisiin kirjakauppoihin, seurakuntiin ja laitoksiin, jotka ovat yhteistyökumppaneitamme. Myynti ja markkinointi ovat minun alaani. Lääkeyhtiössä myin lääkkeitä, jotka parantavat ruumiin. Pipliaseurassa saan olla myymässä ja markkinoimassa tuotetta, joka on sekä ruumiin että sielun lääkettä. Koen, että Jumala johdatti minut tähän työhön. Raamattu antaa pysyvän lääkkeen ihmisille.
Lapsesta asti olen ollut aktiivinen Mar Thoma ortodoksikirkon jäsen. Jo 24 vuotta olen toiminut pyhäkoulunopettajana ja monissa muissa vastuutehtävissä seurakunnassani. Teen paljon vapaaehtoistyötä palkkatyöni ohella. Minua motivoi erityisesti pyhäkoulutyö. Haluan olla ohjaamassa lapsia oikealle tielle. Minulla itselläkin on kaksi poikaa. Lapset ovat tulevaisuutemme. Raamattu merkitsee minulle kaikkea, Jumalan puhetta meille kirjoitettuna sanana.

Sheeney Jones.

Jokaisessa seurakunnassa on naistoimikunta, jota johtaa yleensä pastorin vaimo, kertoo Sheeney Jones.

Teemme työtä koko kyläyhteisömme hyväksi. Meidän seurakuntamme toimikunnassa on mukana yli 40 aktiivista naista. Sunnuntai on koko seurakuntamme ja myös naistyön toiminnan kannalta keskeisin päivä. Jumalanpalveluksen ja yhteisen aterian jälkeen on toiminnan aika. Raamatunopiskelun ja rukouksen lisäksi järjestämme välillä kulttuuriohjelmaa, johon kutsumme mukaan uusia ihmisiä.
Yksi sunnuntai kuukaudesta on omistettu diakoniatyölle. Yhdyshenkilöt kylissä ilmoittavat meille, ketkä tarvitsevat apua tai toivovat vierailua. Käymme sairaaloissa, orpokodeissa ja köyhien ihmisten luona. Yhdessä päätämme, keitä erityisesti avustamme. Vierailemme myös ei-kristityissä perheissä. Keräämme varoja avustustoimintaan, samoin kuin Raamattuhankintoihin. Ostamme Pipliaseuralta tukkuhintaan Raamattuja, joita annamme lahjaksi ihmisille, joilla ei ole varaa kirjan ostoon.

Dr. Matthew Varkey

Pipliaseuran Keralan alueen raamattutyöstä vastaa Dr. Matthew Varkey.

Suurin haaste kaikille vähemmistöuskontoon kuuluville on Intian nykyinen politiikka. Hinduhallituksen mukaan vain hindu on oikea intialainen. Hallituksen mukaan Intia on Hindustan, maa, joka kuuluu hinduille, Varkey toteaa. – Onneksi ainakin Keralassa tilanne on helpompi kuin muualla Intiassa. Täällä voi vaikka saarnata kadulla, mutta muualla sellainen on mahdotonta. Myös Koillis-Intiassa on vapaampaa, koska siellä kristinusko on pääuskonto useimmilla alueilla.
Festivaaliaikoina, kuten joulun, pääsiäisen ja kansallisen Onam-juhlan aikaan voimme pitää avoimesti ulkoilmakokouksia, joissa sanoin ja sävelin kerrotaan kristinuskon sanomaa. Myymme tuolloin myös Raamattuja ja jaamme raamattulehtisiä.
Minua kiinnostaa suomalaisten ja meidän intialaisten vuorovaikutus ja työtoveruus raamattutyössä. Kuulumme samaan Jumalan perheeseen. Toivon siunausta raamattutyölle Suomessa. Sydämelliset kiitokset ja terveiset suomalaisille kristityille. Jumala on voimamme yhteistyössä, Keralan aluetoimiston pääsihteeri Varkey kiittää.

Ja tähän loppuun vielä Namaskaar –tervehdyksen kristillinen merkitys, jonka eräs ortodoksipiispa opetti:

Kumarrun edessäsi ja molemmilla käsilläni kosketan molempia jalkojasi. Jalkojesi pölyllä kosketan otsaani. Kumarran sinua kunnioittaen, sillä sinut on luotu Jumalan kuvaksi.

Lataa ja tulosta tästä: Intia-kuulumiset_23.3.15 (pdf)