Kuulumisia Lähi-idän ja Egyptin raamattutyöstä

Egyptin Pipliaseuran pääsihteeriltä Ramez Atallah kommentoi tuoreessa uutiskirjeessään Lähi-idän tapahtumia raamattutyön kannalta.

Taustaksi kerrottakoon, että 15.2.2015  ISIS-terroristit tappoivat Libyassa meren rannalla 21 egyptiläistä kristittyä. Surmaan liittyvä video järkytti ihmisiä laajasti Lähi-idässä. Egyptissä sekä muslimit että kristityt yhdessä tuomitsivat teon mielettömyyden. Egyptin presidentti El-Sisi piti puheen, jossa julisti maahan seitsemän päivän suruajan.

Tapauksen jälkeen Egyptin Pipliaseura julkaisi raamattulehtisen ”Kaksi riviä meren rannalla”. Nimi viittaa tapahtumiin Libyassa. Lehtisen sisältä löytyy runo sekä rohkaisevia ja lohduttavia raamatunkohtia, kuten; ”Mikä voi erottaa meidät Kristuksen rakkaudesta? Tuska tai ahdistus,..vaara tai miekka?…” (Room. 8:35-39) ja ”Älkää pelätkö niitä, jotka tappavat ruumiin, mutta eivät kykene tappamaan sielua..” (Matt. 10:28, 32,33).

Alla Ramez Atallahin kirjeen käännös:

 – Surmattujen omaiset välittivät julkisuuteen anteeksiannon viestin: ”Me annamme tappajille anteeksi!” Omaisten vaikuttava ja koskettava viesti anteeksiannosta on kiirinyt eri puolille maailmaa. Samoin on tapahtunut myös Pipliaseuramme uusimmalle raamattulehtisellemme ”Kaksi riviä meren rannalla”.

Sen arabiankielistä painosta on jaettu jo yli 1,65 miljoonaa kappaletta. Lisäksi lehtinen on käännetty englanniksi, ranskaksi, saksaksi, hollanniksi, espanjaksi, turkiksi ja jopa kiinaksi. Raamatun ohella tämä lehtinen on laajimmin koskaan levinnyt kristillinen julkaisu Egyptissä.

– On mahdotonta kertoa kaikesta siitä valtavasta palautemäärästä, mitä olemme saaneet toimistollemme. Haluan kuitenkin jakaa kanssanne kaksi esimerkkiä.

Eräs egyptiläinen pastori kertoi palautteessaan: ”Vaikka olen toiminut pappina 10 vuoden ajan vasta nyt jaoin ensi kertaa raamattulehtisiä eteenpäin. Kuten kaikki muutkin egyptiläiset, olin tapahtuneesta täysin shokissa. Lehtisen raamatunlauseet ja runo rohkaisivat minua. Koin tehtäväksi jakaa viestiä kaikille naapureilleni ja ihmisille kadulla. Pidin myös jumalanpalveluksessa saarnaan raamattulehtisen pohjalta.”

Toinen esimerkki palautteesta tuli eräältä opettajalta Ylä-Egyptistä: ”Sain raamattulehtisen kollegaltani, joka on muslimi. Kyseisen opettajan kanssa en ollut puhunut aiemmin. Hän sanoi minulle: Lue tämä lehtinen, mutta muista antaa se minulle takaisin, koska se on ainoani. Haluan jakaa lehtisen sanoman kaikkien ystävieni kanssa. En ole koskaan lukenut niin kauniita lauseita, joten annathan lehtisen takaisin. Haluan yrittää opetella muistamaan ulkoa sen sanat.”

– Kirkot useissa maissa ovat painattaneet raamattulehtistämme valtavia määriä lisää ja jakaneet niitä työssään.  Kaiken sen keskellä, mitä ajassamme tapahtuu, olemme kiitollisia Jumalalle, että voimme toimia niin laajasti Egyptissä. Meidän rukouksemme on, että myös sinä voisit saada rohkaisua elävästä ja voimallisesta Jumalan sanasta, joka ei tyhjänä palaja!

Terveisin
Ramez Atallah, Egyptin Pipliaseuran pääsihteeri

Kiitos, että olette mukana tukemassa eri tavoin Lähi-idän ja Egyptin raamattutyöstä. Rauhaa ja siunausta kevääseenne!

Tallenna juttu tästä: Egyptin työn kuulumisia 24.3.15 (pdf)