Laskeudu jouluun lukuohjelman avulla

Kaikenikäisille mobiilikäyttäjille suunnattuun DigiMarkus.fi-palveluun tulee nyt adventin ja joulun ajaksi uutta materiaalia. Sivuston etusivulta voi tilata lukuohjelman, joka sisältää hengellisiä harjoituksia adventin ja joulun ajalle; jokaiselle päivälle on oma tekstinsä virikkeineen ja ohjeineen.

Kirkkovuotemme alkaa adventista. Se on aikaa, jolloin odotamme Jumalan Pojan ihmiseksi tuloa, Jeesus-lapsen syntymää. Adventti on odottamisen, yhteyden ja ilon aikaa. Tämän lukuohjelman tarkoituksena on, että ihmiset voisivat hiljentyä jouluun valmistavien raamatuntekstien äärelle ja ohjatusti syventää omaa rukouselämäänsä. Näin joulukiireiden keskelle tulee päivittäin rauhallinen ja rauhoittava rukous- ja mietiskelyhetki. Tekstit ovat vuoden 1992 raamatunkäännöksestä.

Materiaalin on laatinut pastori Henri Järvinen. Hän on erikoistunut meditaation, rukouselämän, jumalanpalveluselämän ja hengellisen ohjauksen teemoihin. Henri Järvinen kertoo, että näissä hengellisissä harjoituksissa on keskeisessä asemassa Kristuksen elämänvaiheiden mietiskely.

– Raamatun rukoilevan lukemisen lisäksi mukana on evankeliumien mietiskelyä ja syventymistä tuttuihin ja uusiin kertomuksiin.

Jokaiselle päivälle oma teksti

Päivittäin sähköpostilla saapuva lukukappale kuljettaa lukijansa adventista loppiaiseen asti. Materiaalin yksinkertaisessa raamattumeditaatiossa käytetään perinteisiä ignatiaanista mietiskelytapaa ja rukoileva lukeminen -menetelmää (lectio divina). Jokaiselle päivälle on oma teksti ja sen yhteyteen laadittu lyhyt virikeaineisto. Lopussa on kolme kysymystä, joiden tarkoitus on syventää omaa kokemusta.

Aineiston pääosa on tekstissä ja siihen syventymisessä. Virikeosuudet ovat lyhyitä, jotta niiden hyödyntäminen arjessa käy sujuvasti.

Näin hyödynnät aineistoa

Suunnittele aikataulusi niin, että sinulla on joka päivä noin 20–30 minuuttia rauhallista aikaa henkilökohtaiselle rukoukselle. Varaa muutama minuutti päivässä myös itsetutkiskelurukoukselle, jossa kokoat kuluneen päivän asioita ja mietiskelet niitä rukouksessa. Valitse päivittäiselle rukouksellesi sopiva aika ja paikka. Kun rukoilet, Jumala on läsnä ja haluaa olla yhteydessä sinuun. Pyydä Pyhää Henkeä ohjaamaan sinua. Seuraavaksi mietiskele päivän raamatuntekstiä. Voit käyttää apunasi virikeosuutta ja -kysymyksiä.

Pääpaino on omassa rukouksessasi: omissa ajatuksissasi, tuntemuksissasi ja kysymyksissäsi. Kun lopetat rukoushetken, kysy itseltäsi, mikä Jumalan sana kosketti sinua eniten, mikä tunne tai ajatus oli päällimmäisenä, tunsitko kutsua, kaipausta tai innoitusta.

Lukuohjelmaan pääsy edellyttää sisäänkirjautumista sivustolle. Luo ilmainen käyttäjätili tai kirjaudu sisään.

Teksti: Tuija Numminen

Lue lisää
Adventin ja joulunajan lukuohjelma
DigiMarkus.fi
Piplia 04/17