Mitä on apu Jumalalta?

”Gazaan ei saatu tulitaukoa – Israel valmistelee hyökkäystä Rafahiin, vaikka Yhdysvallat vastustaa”, ”Hamas julkaisi videon panttivangeista – ”Olemme eläneet kauheissa olosuhteissa”, ”Lähi-idän konfliktin ytimessä on yksinkertaisesti oikeuksien puute”. Tässä muutama YLE:n uutisotsikko Israelin ja Gazan alueelta tämän kuun varrelta.

Konflikti herättää vahvoja mielipiteitä. Lähi-idän painekattilassa on niin pitkä väkivallan historia, että en ole edes lähtenyt sen langan päätä etsimään. Minulla ei ole mielipidettä, enkä ehkä edes halua sellaista muodostaa. Sen sijaan huokaan Jumalan puoleen, voisitko sinä auttaa kärsiviä?

Jumala sanoo näin:
Kun kurjia kohdellaan kovakouraisesti
ja vähäosaiset vaikeroivat,
minä lähden liikkeelle.
Annan heille avun, jota he tarvitsevat.
Ps. 12:6, Psalmit 2024

Sota on valtava tragedia kaikille niille, jotka siviileinä kärsivät sen keskellä ja joilla on huoli omien rakkaiden turvallisuudesta. Se jättää jäljen jopa yli sukupolvien. Tuhansien kilometrien päässä tapahtumista, minun tekee mieli tehdä jotain, jotta kodeistaan paenneiden perheiden lapset selviäisivät.

Ajattelen, että Jumala lähtee liikkeelle siinä, kun kristittyjen sydämet avautuvat hädänalaisten auttamiseen. Juuri nyt me voimme olla Jumalan auttavat kädet ja antaa omastamme kärsivien hyväksi. Mitä sinun sydämesi sanoo?

Jos huokaat Jumalan puoleen Suomen nuorten mielenterveyskriisin tähden, ehkä voit laittaa roposen jollekin mielenterveystoimijalle. Jos sydämesi sykkii lasten hädälle konflikteissa, voit antaa lahjasi Pipliaseuran kautta Pyhän maan seurojen avustustyöhön.

Jumala lähtee liikkeelle.

 

Teksti: Hanna Hokkanen, varainhankinnan päällikkö