Pia Perkiö kirjoittaa kirjeitä Raamatun henkilöille

Nainen istuu ikkunan edessä ja katsoo kameraan

Kirjailija Pia Perkiö kirjoittaa raamattumietiskelyt Piplia-lehteen vuonna 2024. Perkiö on tunnettu runoistaan, kirjoistaan ja laulujen sanoittajana. Esimerkiksi virsi 125 “Kosketa minua, Henki” on Perkiön käsialaa. Hän on toiminut myös diakonina ja toimittajana.

Perkiön raamattumietiskelyt Piplia-lehdessä tulevat olemaan kirjeen muodossa. – Kirjeiden kirjoittaminen on yksi mietiskelyn muoto. Raamatun henkilöt olivat tavallisia ihmisiä, jotka kohtasivat Jeesuksen tai Jumalan. Kirjeiden avulla voi astua sisälle näihin tilanteisiin ja nostaa rauhassa esille asioita, jotka niissä jää mietityttämään. Miltäköhän tästä ihmisestä on mahtanut tuntua? Mitä olisin itse tuntenut? Mitä voi oppia Jumalasta näiden ihmisten kautta?, Perkiö avaa ajatteluaan.

Piplia-lehteen tulevat kirjeet tulevat olemaan hartauksia. Perkiö haluaa avata lukijalle ajatuspolkuja tekstien kautta. – Teksti ei ole itsetarkoitus, vaan toivon, että se toisi lukijalle lohtua tai että hän pääsisi eteenpäin omine ajatuksineen. Runojen ja tekstien tehtävä on antaa sanoja ihmisille, tunteille ja asioille, Perkiö kertoo.

Perkiön kirjeiden kautta voi kohdata tavallisen ihmisen, joka on tullut Jumalan kohtaamaksi. Samalla voi tulla myös Jumalan kohtaamaksi itsekin tai inspiroitua kirjoittamaan omia kirjeitä. Lue ensimmäinen kirje ilmaisesta Piplia-lehdestä: tilaa Piplia-lehti kotiin tai lue verkossa.