Piplian vivahteikas historiateos julkaistaan toukokuussa

TIEDOTE 15.5.2024
Suomen Pipliaseura

Suomen Pipliaseuran historiaa käsittelevä teos julkaistaan 28.5.2024

Raamattuja kaikille kansoille 1947–1993 on Teemu Kakkurin postuumisti ilmestyvä Suomen Pipliaseuran historian toinen osa. Teos käsittelee mukaansatempaavasti Suomen Pipliaseuran vaiheita haastavista sodanjälkeisistä ajoista aina vuoden 1992 kirkkoraamatun julkaisuun asti. Teoksen viimeisen, vuosia 1982–1993 käsittelevän luvun on kirjoittanut dosentti Ville Jalovaara.

– Suomen Pipliaseura halusi, että teos saatetaan loppuun tavalla, joka tekee oikeutta Teemu Kakkurin työlle. Ville Jalovaara on onnistunut tässä hyvin, arvioi Pipliaseuran toiminnanjohtaja Petri Merenlahti.

Nyt julkaistava Pipliaseuran historiateoksen toinen osa on jatkoa aiemmin julkaistulle ykkösosalle Raamattuja Suomen kansalle. Suomen Pipliaseuran historia 1812–1947.

– Pipliaseura on julkaistessaan Teemu Kakkurin historiateoksen toisen osan huolehtinut siitä, että seura on saanut tieteelliset kriteerit täyttävän historian. Kakkuri jatkaa linjalla, jota hän edusti jo 2015 ilmestyneessä ensimmäisessä osassa, sanoo emeritusprofessori Hannu Mustakallio, joka on toiminut historiateoksen ohjausryhmän puheenjohtajana.

Tieteelliset kriteerit täyttävä teos on samalla kiinnostavaa luettavaa. – Ikävämmät asiat on jätetty monissa järjestöissä pöytäkirjoihin kirjaamatta tai niitä koskevat paperit on jo ajat sitten laitettu silppuriin. Koska näin ei tehty Pipliaseurassa, järjestön vaiheista on voitu nyt kirjoittaa elämänmakuinen historiateos, kuvailee Ville Jalovaara.

Julkistustilaisuus 28.5. Triplan Fokus-tilassa

Historiateoksen julkistustilaisuus järjestetään 28.5.2024 klo 17–17.45, ja se on avoin kaikille. Paikka on Helsingissä Töölön seurakunnan kokoontumistila Fokus Kauppakeskus Triplan viidennessä kerroksessa (Pasilan asema-aukio 1 A, 00520 Helsinki).

Tilaisuudessa kuullaan mm. Ville Jalovaaran ja Hannu Mustakallion keskustelua Pipliaseuran vivahteikkaasta historianjaksosta.

Huom. heti tilaisuuden jälkeen alkaa Pipliaseuran vuosikokous, joten mahdollisten lisätietojen tai haastatteluaikojen suhteen mediaa pyydetään olemaan yhteydessä Pipliaseuraan etukäteen. Arvostelukappaleita voidaan toimittaa pyynnöstä teoksen saavuttua painosta viikon 21 lopulta lähtien.

Yhteydenotot ja lisätietoja

Suomen Pipliaseura

Terhi Huovari, viestintäjohtaja, terhi.huovari@piplia.fi, puh. +358 40 546 9016
www.piplia.fi

______________

Vuonna 1812 perustettu Suomen Pipliaseura on maamme vanhin kristillinen järjestö ja maan vanhin edelleen toiminnassa oleva kirjankustantaja. Teemme työtä tavoittaaksemme ihmiset heidän omalla kielellään. Käännämme ja kustannamme Raamattua, viemme toivoa, rauhaa ja rohkaisua ympäri maailmaa sekä opetamme ihmisiä lukemaan heidän omalla kielellään. Pipliaseura toimii ekumeenisella pohjalla osana Yhtyneiden Raamattuseurojen (UBS) verkostoa yli 200 maassa, joissa työtä tekevät paikalliset työntekijät.