PipliaVR: Raamatun tarinoita virtuaalitodellisuudessa

Suomen Pipliaseura on toteuttanut yhteistyössä Turun yliopiston Tulevaisuuden teknologioiden laitoksen opiskelijoiden kanssa kaksi virtuaalikokemusta Raamatun kertomuksista: Jeesus tyynnyttää myrskyn ja Jeesus kävelee veden päällä. Virtuaalitodellisuus tuo Raamatun tapahtumat silmien eteen elämyksellisesti VR-lasien avulla.

Salamat leimuavat ja ympärillä lyövät aallot. ”Herra, etkö välitä, vaikka hukumme”, yrittää opetuslapsi huutaa epätoivoisena. Jeesus herää, levittää kätensä ja sanoo myrskylle, ”Vaiti, ole hiljaa”. Pilvet raukeavat, aallot tyyntyvät.

Raamatunkertomus Jeesus tyynnyttää myrskyn muuttuu VR-lasien kautta eläväksi: kävijä siirtyy veneeseen, joka vie hänet keskelle myrskyä. Kolmiulotteinen virtuaalimaailma tuottaa kokemuksen, jossa pääsee omakohtaisesti osaksi raamatunkertomusta – katselemaan Markuksen evankeliumin tapahtumia Jeesuksen, opetuslasten tai kyläläisen silmin.

Käsikirjoituksen mukaan mallinnetut hahmot ja äänet muistuttavat tietokonepeliä. Lopputulos on kokemuksena eräänlaista matalan kynnyksen bibliodraamaa, joka ei edellytä etukäteisvalmistautumista. Kehitystyö jatkuu tulevaisuudessa. Ääninäyttelijöinä toimivat Markus Bäckman (Jeesus) ja Antti Timonen (opetuslapsi).

Uutuutena ovat myös Piplia 360°-raamattumietiskelyt, jotka johdattavat äänen kera Pyhän maan tapahtumapaikoille. Videoita on kuvattu Genesaretinjärven rannalla, Betlehemissä ja Jerusalemissa.

PipliaVR-tarinat ovat Mall of Triplassa sijaitsevan Töölön seurakunnan Fokus-tilan kävijöiden käytössä. Tarinat ovat nähtävillä myös erilaisissa seurakuntien tapahtumissa.

Lue lisää

Katso jouluevankeliumi Piplia 360°
Katso vuorisaarna Piplia 360°