Pyhäinpäivänä sytytetään kynttilöitä haudoilla, kotona ja somessa

Pyhainpaiva_hastagLokakuun 31.10 vietetään perinteistä pyhäinpäivää, jolloin muistetaan rakkaita, jotka eivät ole enää luonamme. Kynttilöitä sytytetään haudalle, mutta myös kotona, jos läheiset on haudattu kauas. Kynttilänvalossa voi myös hiljentyä netin kautta.

Pyhäinpäivälle on avattu omat Pyhäinpäivä.fi-verkkosivut. Sivustolla on tietoa pyhäinpäivästä sekä hartauksia ja videoita. Sivuston kautta pyhäinpäivänä iltana kello 17-21 voi seurata videostriimausta Helsingin Hietaniemen hautausmaan muualle haudattujen muistomerkiltä, jonne ihmiset käyvät sytyttämässä kynttilöitä.

Facebookiin on perustettu tapahtuma Pyhäinpäivä – Sytytän kynttilän. Ihmisiä kannustetaan jakamaan muisto ja sytyttämään kynttilä tunnuksella #pyhäinpäivä tai #sytytänkynttilän.

Useat seurakunnat järjestävät pyhäinpäivän tempauksen, jossa vapaaehtoiset sytyttävät kynttilöitä pimeäksi jääville haudoille.

Pyhäinpäivänä muistetaan myös ennen meitä eläneitä kristittyjä kaikkialla maailmassa sekä kunnioitetaan niiden muistoa, jotka ovat menettäneet henkensä uskonsa vuoksi.