Raamattumaailma - Bible World innostaa tuhansia lapsia Raamatun äärelle Egyptissä

Egyptin Pipliaseuran Kairon toimiston yhteydessä sijaitsee Raamatun historiasta kertova toiminnallinen, vuorovaikutteinen ja multimediaelämys Raamattumaailma-Bible World, jossa vuosittain vierailee tuhansia lapsia ja nuoria. Viimeisten viidentoista vuoden aikana Raamattumaailma on antanut yli 70 000 lapselle tietoa ja ymmärrystä Raamatun historiasta ja luotettavuudesta.

Hauska, elämyksellinen ja modernia tekniikkaa hyödyntävä seikkailu vahvistaa lasten uskoa. Kierrosta Raamattumaailmassa johdattaa merikapteenin animaatiohahmo. Osallistujat astuvat laivaan jännittävään tehtävään Raamatun maailman merimiehinä.

Uutta! Liikkuva Raamattumaailma -tapahtuma lanseerattiin tänä keväänä

Egyptin Pipliaseurassa haaveiltiin pitkään liikuteltavasta Raamattumaailmasta, joka tavoittaisi lapset, jotka asuvat kaukana Kairosta. Tänä keväänä unelmasta tuli totta, kun Pipliaseura lanseerasi viidestä suuresta teltasta koostuvan liikuteltavan Raamattumaailman.

Liikkuva Raamattumaailman viisi suurta ilmatäytteistä telttaa pystytettiin tänä keväänä neljälle eri paikkakunnalle, keskeisesti sijaitsevan kirkon pihalle. Telttojen ohjelmassa hyödynnettiin samaa ohjelmakonseptia kuin Kairon Raamattumaailmassa. Lapsiryhmät kiertävät kapteenin johdolla tutustumassa Raamatun taustoihin, käsikirjoituksiin, raamatunkäännöstyöhön ja Raamattuun tämän

päivän maailmassa. Jokaisessa teltassa lapset pääsevät kokeilemaan käytännössä erilaisia asioita kuten raamatunkääntämistä, kirjapainotaitoa tai pelaamaan Raamattuun liittyvää digipeliä. Osallistujia rohkaistaan myös lukemaan omaa Raamattua yhdessä tai ystäviensä kanssa.

Liikkuvan Raamattumaailmaelämyksen on tänä keväänä saanut jo yli 18 000 lasta. Suosittu Raamattumaailma vahvistaa lasten kristillistä identiteettiä ja tietämystä Raamatusta.

Työtä ja sitoutumista

Raamattumaailma-tapahtumien järjestäminen on vaatinut Pipliaseuralta ja paikallisilta kirkoilta valtavan määrän työtä, työntekijöitä ja avuksi sitoutuneita vapaaehtoisia. Telttojen pystyttäminen ja purkaminen vie aikaa. Tapahtuman logistiikan järjestäminen vaatii ammattitaitoa, sillä lapsia tulee kaikista ympäröivistä kaupungeista ja kylistä.

Raamattumaailman teltat pidettiin kullakin paikkakunnalla keskimäärin viisi päivää. Päivittäin Raamattumaailmaan virtasi jopa 1000 lasta. Kaikki paikallisten tiimien jäsenet johtajista varainkerääjiin, kuljettajiin ja varasto- ja kirjakauppojen henkilökuntaan työskentelivät pitkiä päiviä luodakseen lapsille unohtumattoman kokemuksen.

– Kun uutiset Raamattumaailma-tapahtumista ovat levinneet lasten myötä, olemme hukkua kutuihin uusista tapahtumista. Voisimme tehdä tätä kokopäiväisesti koko kesän. Pyhäkoulujen opettajat, kirkkojen johtohenkilöt ja lasten vanhemmat ovat olleet vilpittömän kiitollisia tästä työstä, Amir Elhamy, Egyptin Pipliaseuran pääsihteeri kertoo. – Rukoilkaa voimaa ja turvaa sekä Jumalan johdatusta kaikkeen, mitä teemme, Elhamy jatkaa.

Suomen Pipliaseura toimii pitkäjänteisesti Egyptin Pipliaseuran kumppanina tukien erityisesti lasten ja nuorten raamatunkäyttöä edistäviä ohjelmia.

(Egyptin Pipliaseuran uutiskirjeestä suomentanut Satu Toukkari)

Anna lahja Egyptin lapsille

Egyptin Pipliaseuran työ lasten parissa kasvattaa uutta kristittyä sukupolvea juurtumaan Raamattuun. Lahjoittamalla olet mukana työssä, joka tavoittaa 10 miljoonaisen koptikristityn väestön perheet.

Lahjoita raamattutyöhön Egyptissä