Sanojen siivin -korusarja tukee lukutaitoa

Pipliakaupassa uusi ajankohtainen korusarja  

 Uusissa Sanojen siivin -koruissa on ikään kuin siivet, jotka muodostuvat kirjan sivuista ja kansista.  

Kirjan avatut sivut muodostavat siipimäisen elementin, joka muistuttaa siitä, miten voimme lukiessa matkata toisiin maailmoihin, joita emme muuten näkisi.  

Kaunis koru on aina arvokas ja mieleinen lahja. Sanojen siivin -korun ostamalla tuet tärkeää lukutaitotaitotyötä. Sarjaan kuuluu pienet ja isot korvakorut sekä riipus. Kaikki korut ovat sterling-hopeaa. 

Lukutaito on olennainen osa köyhyyden ja epätasa-arvon vastaista työtä. Lukutaidon merkitys on suuri sekä yksilölle että yhteiskunnalle, koska se parantaa ihmisten toimeentuloa ja hyvinvointia. Pipliaseura tekee tärkeää työtä lukutaidon hyväksi maailmalla, mutta myös täällä Suomessa on tärkeää pitää yllä ja kehittää jokaisen lukutaitoa, varsinkin kriisien ja konfliktien täyteisessä maailmassa, koska siten voimme ymmärtää asioiden taustoja ja etsiä tietä parempaan. 

Sanojen siivin -korut kuvaavat, kuinka lukutaidon avulla maailma aukeaa eteemme ja mahdollistaa paljon uusia asioita. Lukeminen lisää tietoa ja tuo loputtomasti uusia maailmoita oman elinpiirimme ulkopuolella. 

Sanojen siivin -korusarjan on Pipliaseuralle yksinoikeudella suunnitellut kultaseppä, muotoilija Assi Arnimaa-Leinonen ja valmistanut Kultakeskus Oy.  

Assi Arnimaa-Leinonen kertoo itsekin lukevansa paljon. Siksi kirjan muoto oli hänestä sopiva teema myös lukutaitokampanjan koruihin. 

”Muotoilin korusarjaan erilaisia versioita eri käyttäjiä ajatellen. Kaikki eivät halua käyttää kovin isoja, roikkuvia korvakoruja, joten halusin myös pienen, keveämmän korvakorumallin.” 

Assi kertoo, että korusarjan kaikissa versioissa keskeinen elementti on kirjan sivujen muodostama siipi, mutta isommissa voi hahmottaa myös ristin muodon kirjojen selkien muodostamana.  

”Tietysti jokainen korun käyttäjä näkee ja tulkitsee koruja omalla tavallaan, ja se on hyvä. Korujen muoto on sen verran pelkistetty, että ne toimivat myös ilman lukutaitoaiheista viitekehystä, kauniina esineinä.”  

”Onnellisin koru on sellainen, jota käytetään päivittäin. Näitä koruja ei tarvitse varjella laatikon pohjalla!” Assi muistuttaa.

Tue lukutaitoa Sanojen Siivin -koruilla:  Tästä Pipliakauppaan

Teksti: Tuija Numminen