Suojelusenkeli pippurisella asenteella

Jouluihmiseksi tunnustautuva korusuunnittelija Assi Aarnimaa-Leinonen on muotoillut Suomen Pipliaseuralle uuden enkeliriipuksen Ikuinen ystävä. Korussa on vahvuutta ja herkkyyttä. Se antaa kantajalleen viestin rohkeudesta ja taivaallisen suojelun varmuudesta.

Ajatus suojelusenkelistä on lohdullinen. Kaoottisessa maailmassa tarvitaan sitä, että joku uskaltaa seistä toisen rinnalla ja hyväksyy tämän kaikkine vikoineen. Ikuinen Ystävä -koru kuvaa tällaista rohkeaa ja horjumatonta rakkautta, joka kulkee mukana kaikissa elämän käänteissä.
Korusuunnittelija Assi Aarnimaa-Leinonen

Assi Arnimaa-Leinonen muistuttaa, miten enkelit kuvataan usein taiteessa sievinä nuorina naishahmoina, jotka suojelevat lapsia vaaroilta. Alun perin Raamatun enkelit olivat hurjia ilmestyksiä, joita paimenetkin pelästyivät niityllä saadessaan ilmoituksen Jeesuksen syntymästä.

Joskus enkeleitä on sanottu taivaalliseksi sotajoukoksi. Tällaista pippurista asennetta halusin tuoda koruunkin. Ikuinen Ystävä on rohkea, jopa soturimainen hahmo, joka ei pelkää olla sinun puolellasi.

enkeli työn alla

Arnimaa-Leinonen suunnittelee koruja erilaisille yrityksille ja yhteisöille. Muotoilijan ammattitaito näkyy siinä, että pystyy suunnittelemaan tuotteen aina kunkin asiakkaan omista lähtökohdista.

Joskus idea uuteen tuotteeseen syntyy saman tien, joskus täytyy antaa alitajunnalle aikaa työskennellä.

Hän hahmottelee tuotteen paperille kuulakärkikynällä. Kun idea on lähes toteuttamisvalmis, sitä mallinnetaan tietokoneen 3D-ohjelmalla ja tarkistetaan muodot ja mitat. Hienokaan suunnitelma ei auta, jos tuotetta ei voi toteuttaa, tai sen käytettävyys on huono.

Valmis malli tulostetaan sitten vahaan ja valetaan metalliin.

Teen edelleen kaikki prototyyppini itse, jotta voin testata niiden toimivuutta. Jos tuote on mielestäni hyvä ja toimiva, sen tuotantovaihe kestää muutaman viikon. Yksittäisen tilaustyönä tehdyn korun saa kolmessa neljässä viikossa.

Aarnimaa-Leinosesta on hauska tavata vieras ihminen, joka kantaa hänen suunnittelemaansa korua.

Tiedän onnistuneeni, kun joku kokee korun niin rakkaaksi ja arvokkaaksi, että haluaa käyttää sitä. Korut ovat kantajalleen täynnä muistoja ja merkityksiä; yleensä niiden antamiseen ja saamiseen liittyy jokin merkkipäivä tai elämän käännekohta. On suuri kunnia saada olla osa sitä kaikkea.

Juttu on julkaistu joulukuun Piplia-lehdessä.