Teologi Rosalee Velloso Ewell rakentaa siltoja kristillisten toimijoiden välillä

Brasilialainen teologi Rosalee Velloso Ewell saapuu pääpuhujaksi Tampereella lokakuussa pidettävään kirkkokuntien väliseen Yhteinen missio -lähetyskonferenssiin. Tapahtuman järjestävä Suomen lähetysneuvosto täyttää tänä vuonna 100 vuotta.

Ewell työskentelee seurakuntasuhteiden johtajana Yhtyneissä Raamattuseuroissa (UBS) sekä englantilaisen Redcliffe College -lähetyskoulun rehtorina. Lisäksi hän toimii Maailman Evankelisen Allianssin teologisen komission johtajana.

Ewell puhuu 11.–13.10. järjestettävässä Yhteinen missio -konferenssissa lähetystyön ja ekumenian suhteesta. Ewell kertoo lähetysneuvoston julkaisemassa verkkouutisessa rakentavansa siltoja eri kristillisten toimijoiden välillä. Hän näkee kristittyjen yhteyden välttämättömänä lähetystehtävän onnistumisen kannalta.

– Kirkkojen yhteyden tarkoituksena on lähetyksen ja todistuksen eheys. Yhteys yhteyden takia on merkityksetöntä. Raamatun mukaan kyse on todistuksestamme ja tehtävästämme. Paavali kehotti kirjeissään kristittyjä tulemaan toimeen keskenään, koska he elivät maallisen ja pakanallisen kulttuurin keskellä. Jos nämä ihmiset näkisivät heidän riitelevän keskenään, se vahingoittaisi todistusta Kristuksesta. Sama pätee nykypäivänä, Ewell kertoo lähetysneuvoston artikkelissa.

Ewell puhuu Suomen vierailullaan myös seurakunnan odottamattomasta kasvusta länsimaiden ulkopuolella. Hän kysyy, miksi pidämme kasvua odottamattomana.

– Jos katsomme sata vuotta taaksepäin, mitä tuon ajan lähetystyöntekijöillä oli mielessä, ehkäpä he odottivat juuri tätä. Siksi (Lähetysneuvosto) todennäköisesti alun perin perustettiinkin. Tätä on mielenkiintoista pohtia, kun katsomme taaksepäin, mutta myös eteenpäin: miltä Jumalan kansa näyttää sadan vuoden päästä tästä hetkestä ja miten voimme paremmin olla uskollisia sillä matkalla, jolle Jumala on meidät kutsunut.

Suomen lähetysneuvosto perustettiin 1919 edistämään suomalaisten lähetystyötä tekevien järjestöjen yhteistyötä. Nykyisin Suomen lähetysneuvostossa on 30 jäsenjärjestöä, jotka edustavat luterilaisia, ortodokseja ja vapaiden suuntien kristittyjä.

Lue lisää
Teologi Rosalee Velloso Ewell: Yhteys on lähetystyön edellytys
Yhteinen missio -lähetyskonferenssin ohjelma