Egyptin Pipliaseuran pääsihteeri Amir Elhamy vierailee Suomessa

TIEDOTE
Suomen Pipliaseura 22.8.2023

Egyptin Pipliaseuran pääsihteeri Amir Elhamy vierailee Suomessa

  • Millaista on elää kristittynä Lähi-idän haastavassa kontekstissa?
  • Millainen on kristillinen identiteetti, kun 10 miljoonan ihmisen yhteisökin on vähemmistö?
  • Miten Raamattu ja raamattumateriaalit voivat olla tukena vähemmistökristityille?

Näihin ja muihin kysymyksiin voi saada vastauksia elokuun lopulla Suomessa vierailevalta Egyptin Pipliaseuran pääsihteeriltä, Amir Elhamylta. Elhamylla on syvällinen tuntemus vähemmistökristittyjen tilanteesta Egyptissä sekä Egyptin Pipliaseuran monipuolisesta työstä kristittyjen parissa. Elhamy vastasi pitkään Egyptin Pipliaseuran kustannustoiminnasta. Vuonna 2021 hänet valittiin Egyptin Pipliaseuran pääsihteeriksi.

Koptikristityt muodostavat Lähi-idän suurimman kristittyjen ryhmän, ja koptikirkko on myös Pipliaseuran suurin yhteistyökumppani Egyptissä. Vähemmistönä kopteilla on tärkeä yhteiskunnallinen merkitys, mutta myös monenlaisia haasteita.

Amir Elhamyn mukaan Egyptin kirkot ovat erittäin juurtuneita Raamattuun. Pipliaseura tuottaa monipuolisia raamattumateriaaleja- ja ohjelmia erityisesti lapsille, nuorille ja perheille. Egyptin Pipliaseuran seuran materiaalit ovat tärkeitä kirkon työlle ja vahvistavat kristillistä identiteettiä. Myös protestanttinen ja katolinen kirkko ovat Egyptin Pipliaseuran tärkeitä yhteistyökumppaneita.

”Tällä hetkellä suurin haasteemme on, miten pystymme toimittamaan Raamattuja Egyptin kristityille”, kertoo Elhamy. Egyptiä kurittaa erittäin vaikea taloudellinen tilanne. Paikallinen valuutta on devalvoitunut 50 prosenttiin alle kuudessa kuukaudessa, ja Raamattujen kustannukset lähes kolminkertaistuneet. Siksi valtaosa Egyptin Pipliaseuran raamattujakeluista on ilmaisia tai tuettuja”, hän sanoo.

Suomen Pipliaseura on seurakuntien ja lahjoittajien tuella tehnyt pitkäjänteisesti yhteistyötä Egyptin Pipliaseuran kanssa. Suomen Pipliaseura on kumppanina erityisesti lapsi- ja nuorisotyön sekä lukutaitotyön hankkeissa ja raamattumateriaalien toimittamisessa.

Lisätietoa / haastattelut

HELSINKI. Amir Elhamy on tavattavissa median haastatteluita varten Pipliaseuran toimistolla Pasilassa
to 24.8. klo 14–17
pe 25.8. klo 9–10 tai
ma 28.8. klo 13–15
Ota yhteys: viestintäjohtaja Terhi Huovari, terhi.huovari@piplia.fi, puh. +358 40 546 9016

OULU. Amir Elhamy vierailee Oulun hiippakunnan lähetysjuhlassa “Sinun silmiesi alla”, jossa hän pitää työpajan la 25.8. klo 13:30 ja pääjuhlapuheenvuoron klo 16:30. Puheenvuorojen teemana on kristittyjen asema Egyptin yhteiskunnassa sekä kristillisen identiteetin erityislaatuisuus vähemmistökontekstissa. Jos haluat haastatella Elhamya Oulussa, ota yhteys: raamatunkäytön asiantuntija Paavo Huotari, paavo.huotari@piplia.fi, puh. +358417316332

WEBINAARI. Kristittynä Egyptissä 30.8. klo 14–15
Suomen Pipliaseura järjestää Amir Elhamyn kanssa kaikille avoimen webinaarin Egyptin kristittyjen kuulumisista. Webinaari-ilmoittautumiset ja mahdolliset ennakkokysymykset 28.8. klo 16 mennessä: Ilmoittaudu webinaariin. Webinaarin aikana voi esittää kysymyksiä myös chatissa; kysymyksiin vastataan mahdollisuuksien mukaan. Lisätiedot webinaarista: sidosryhmäpäällikkö mari.makela@piplia.fi, puh. +358503521250

KUVIA Amir Elhamysta on ladattavissa Piplian verkkosivuston Medialle-osiossa. Kuvia lisätään sivulle vierailun aikana.

——————————————————-

Suomen Pipliaseuran työn kautta Raamatun sanoma tulee lähelle ihmistä. Käännämme ja kustannamme Raamattua, viemme toivoa, rauhaa ja rohkaisua eri puolille maailmaa sekä opetamme ihmisiä lukemaan heidän omalla kielellään. Pipliaseura toimii osana Yhtyneiden Raamattuseurojen (UBS) verkostoa 240 maassa ja alueella. Työtä tekevät paikalliset pipliaseurat, joiden työntekijät puhuvat paikallisia kieliä äidinkielenään.
 www.piplia.fi | www.raamattu.fi