Vähemmistökirkot ovat täynnä elämää Lähi-idässä

Astu portista kirkon pihaan Alexandriassa, Egyptissä. Odotat näkeväsi kirkkorakennuksen, ehkä pienen istumapaikan ja puistopläntin sen edessä. Sen sijaan pihalta löytyy ruokakauppa, pieni jalkapallokenttä, vanhainkoti, lääkäriasema, taidepaja ja kahvila – kaikki kirkon ylläpitämiä. Lähes kaiken, mitä elämiseen tarvitsee, saa kirkon yhteydestä. Täällä asuu Yhteisö, isolla Y:llä. 

Pipliaseura tarjoaa kirkolle tärkeitä työvälineitä seurakuntalaisten hengellisen elämän ja kristillisen identiteetin syventämiseen. Egyptissä Pipliaseuran lapsityö on erityisen elinvoimaista ja luovaa. Maanlaajuiset raamattutietokilpailut motivoivat nuoria syventymään Raamatun teksteihin.  

Kun juurrumme Raamattuun, tuotamme hedelmää

Egyptin Pipliaseuran pääsihteeri Amir Elhamy

Kingo-leijonan tähdittämät lastenfestivaalit kokoavat köyhissä oloissa eläviä lapsia toivon sanoman äärelle. Raamattukaupan hyllyt pursuavat värikkäitä lastenkirjoja ja -vihkoja eri ikäisille. Kaikki tähtää siihen, että lapsille ja nuorille rakentuu vahva identiteetti kristittyinä, ja he kasvavat kiinni seurakuntaan. 

”Kun juurrumme Raamattuun, tuotamme hedelmää”, summaa Egyptin Pipliaseuran pääsihteeri Amir Elhamy. 

Raamattu käytössä joka kodissa

Seurakunnat jakavat Pipliaseuran lastenmateriaaleja satoja tuhansia kappaleita joka vuosi. Pipliaseura tarjoaa materiaaleja seurakunnille reilusti alennettuun hintaan, jottei raha olisi este lasten lahjoille. Myös Raamattuja myydään tuotantohintaa halvemmalla – köyhimmällä kansanosalla ei yksinkertaisesti olisi varaa omaan Raamattuun täydellä hinnalla. Oman Raamatun omistaminen on kristityille suunnattoman tärkeää, ja sitä luetaan useimmissa kodeissa melkein joka päivä. 

Työ Egyptissä kristityn vähemmistön parissa mahdollistuu kansainvälisen tuen avulla: Suomen Pipliaseura rahoittaa lapsityötä Egyptissä seurakuntien ja yksityisten lahjoittajien tuella.  

Egyptiläiset lapset tutkivat kännykkää kirkonpenkissä

 

teksti: Hanna Hokkanen
kuvat: Katri Saarela/SPS