10 Raamatun jaetta levottomalle

Nämä Raamatun sanat on sinulle, joka olet pyhän tauon tarpeessa.
Kun maailma on täynnä kiirettä ja suorituksia, Raamatusta löytyy sanat lepoon. Asetu paikkaan tai mielentilaan, missä ei tarvitse vaatia itseltä mitään. Jumala tuntee levottomankin mielen, kaikki harhailevat tai ahdistavat ajatukset. Hän tarjoaa levon levottomalle.
Jeesus kerran sanoi oppilailleen ja sanoo myös tänään: “Mennään johonkin rauhalliseen paikkaan. Saatte levähtää vähän.”  (Mark. 6:31)

Raamatun sanoja lepoon ja levottomuuteen

Kuljen tai lepään, kaiken olet mitannut, perin pohjin sinä tunnet minun tekemiseni. (Ps. 139:3)

Rauhassa menen levolle ja nukahdan. Sinä, Herra, sinä yksin olet minun suojani, minä saan elää turvassa. (Ps. 4:9)

Herra on minun paimeneni,
ei minulta mitään puutu.
Hän vie minut vihreille niityille,
hän johtaa minut vetten ääreen,
siellä saan levätä. (Ps. 23:2)

Ihminen elää vähän aikaa ja on täynnä levottomuutta. (Job 14:1)

Tulkaa minun luokseni kaikki te, jotka olette uupuneet taakkanne alle. Minä annan teidän levähtää. Ottakaa minun taakkani hartioillenne ja katsokaa minusta mallia. Minä olen maltillinen ja sydämeltäni vaatimaton. Kun otatte minusta mallia, löydätte levon ja rauhan. Minun taakkani on kevyt ja hartioille sopiva. (Matt. 11:28–30)

Minä kaitsen itse lampaitani ja vien itse ne lepäämään – näin sanoo Herra Jumala. (Hes. 34:15)

Levottomuudesta huolettomuuteen

Minä jätän teille rauhan; annan teille oman rauhani. En anna teille niin kuin maailma antaa. Rohkaiskaa sydämenne älkääkä pelätkö. (Joh. 14:27)

Jätä taakkasi Herran käteen, hän pitää sinusta huolen. (Ps. 55:23)

Sinun turvasi on ikiaikojen Jumala, sinua kantavat ikuiset käsivarret. (5. Moos. 33:27)

Voitte heittää kaikki huolenne hänelle, sillä hän välittää teistä. (1. Piet. 5:7)

 

Koonnut: Hanna Paavilainen, Suomen Pipliaseura