Blogi: Hiljaisuuden poluille

Pyhiinvaellus-blogisarjassa on seitsemän osaa, jotka käsittelevät pyhiinvaelluksen peruskäsitteitä. Blogisarjan kautta haluamme rohkaista jokaista etsimään arkeensa toivoa, lohtua ja lempeyttä. Pyhiinvaellusretki lähiluonnossa hoitaa niin henkeä kuin ruumistakin.

Kadotitko itsesi arkeen? Tunnetko sisimmässäsi hiljaisuuden lempeän kutsun? Kiireisen hälinän keskellä sielu kaipaa hiljaisuutta. Vasta hiljaisuudessa voit kuulla, mitä sydämellä on sanottavaa.  Usein ne tärkeimmät viestit nousevat esiin, kun maltat lähteä hiljaisuuden poluille.

Ota nyt aikaa itsellesi ja tee vähän pidempi lenkki. Jos mahdollista etsi kävelyllesi hiljaisia reittejä tai metsäpolkuja. Askelluksesi rytmi – vasen, oikea, vasen, oikea – tarjoaa hiljaisuudelle tahdin. Jos teet kävelylenkin jonkun toisen kanssa, sopikaa, että vaellatte hiljaisuudessa. Sopikaa, että juttelette vasta palattuanne takaisin. Siihen saakka olette puhumisen vaatimuksista vapaita.

Laskeudu hiljaisuuden kautta siihen yksinkertaiseen ajatukseen, että maa jalkojesi alla ja taivas pääsi yllä on Herran. Anna hänen hiljaisen läsnäolonsa ympäröidä sinut. Hiljaisuuteen astuessa ihmisen mieli alkaa usein suoltaa sekalaista ajatusten härdelliä. Älä hämmenny siitä, anna ajatusten tulla ja mennä, lipua ohitsesi kuin pilvet taivaalla. Kaikki on hyvin, olet Jumalan läsnäolon suojissa. Havainnoi hiljaisuudessa kuuluvia ääniä: askelten tasainen rytmi, lintujen laulu, vaatteiden kahina.

Askel askeleelta mielesi alkaa tyyntyä. Sinussa avautuu tilaa hiljaisuuden kuulostelulle. Mihin suuntaan on sinun kaipuusi? Kutsuuko sisimpäsi sinua johonkin muutokseen, pienempään tai isompaan? Anna hiljaisuuden tuoda esiin sitä, mitä se haluaakaan sanoa.

Lopuksi kiinnitä ajatuksesi myös niihin asioihin, mistä voit tänään olla kiitollinen.

”Tulkaa minun luokseni, kaikki te työn ja kuormien uuvuttamat. Minä annan teille levon.”
(Matt. 11:28)

Rukoile näin:

Kiedo minut hiljaisuuden viittaan. Anna minun kuulla äänesi tuulen huminassa, lintujen laulussa,  sateen ropinassa ja askelteni äänessä. Anna pyhän tuulesi puhaltaa minuun voimaa ja luottamusta. Anna minun tuntea rauhasi, kun katson sinuun, Jumala. Aamen.

Teksti: Satu Toukkari
Kuva: Katri Saarela

P.s. Pyhiinvaelluksen seitsemän ydinteemaa löytyvät myös Pipliaseuran pyhiinvaelluskorteista. Tilaa kortit.