Blogi: Huolettomia askeleita

Pyhiinvaellus-blogisarjassa on seitsemän osaa, jotka käsittelevät pyhiinvaelluksen peruskäsitteitä. Blogisarjan kautta haluamme rohkaista jokaista etsimään arkeensa toivoa, lohtua ja lempeyttä. Pyhiinvaellusretki lähiluonnossa hoitaa niin henkeä kuin ruumistakin.

Matkallasi on päämäärä. Tänään jokainen askeleesi vie sinua johonkin suuntaan, määrätietoisesti tai ilman päämäärää. Juuri nyt millään muulla ei ole merkitystä. Pidä siis reppusi kevyenä ja ota mukaasi matkaan vain tämän päivän murheet – jos niitäkään. Kulkijan huolettomuus nousee siitä, että jokaisen päivän matka etenee joka tapauksessa, murehtii sitä tai ei. Ja kaikkivaltias Jumala on luvannut kantaa koko elämääsi. Uskaltaudu siis kulkemaan askel askeleelta luottamuksen pyhiinvaeltajana.

Tämän päivän pyhiinvaellus, arkiset askeleesi, tarjoaa taukopaikkoja ja lepohetkiä, jolloin voit huolehtia itsestäsi ja kanssakulkijoistasi.

Lähde myös ulos, rauhalliselle kävelylenkille. Ota oma tai naapurin koira kaveriksi, jos mahdollista. Tasainen kävelyn rytmi johdattaa sinut askel askeleelta kauemmas mielen murheista ja lähemmäs luottamusta Jumalaan. Jos sinulla on tuo karvainen kaveri mukanasi, keskity seuraamaan sen huoletonta touhuamista tai pysähdy kuuntelemaan ympäristösi ääniä. Millaisia luonnonääniä kuulet?

Jeesus käski katsomaan ja kuuntelemaan taivaan lintuja. Ehkä Jeesus halusi valaa huolehtivalle ja pelkäävälle ihmiselle luottamusta Jumalan mahdollisuuksiin. Hän piti lintuja yhtenä vertauskuvana huolettomuudesta ja hetken kerrallaan elämisestä. Eihän sinulla lopulta ole kuin käsillä oleva hetki, ja hetkistä muodostuva päivä. Huominen on vasta huomenna ja silloin, kuten tänäänkin myös kaikki hyvä on mahdollista.

Älkää siis huolehtiko huomispäivästä, se pitää kyllä itsestään huolen. Kullekin päivälle riittävät sen omat murheet. (Matt. 6:34)

Rukoile näin:

Jokainen askeleeni kulkee kohti sinua Jumalani. Anna minussa kasvaa levollinen luottamus sinun hyvään huolenpitoosi, joka kantaa elämäni alusta loppuun ja senkin ylitse. Kiitos, että tänään saan vaeltaa sinun kanssasi. Aamen.

P.s. Pyhiinvaelluksen seitsemän ydinteemaa löytyvät myös Pipliaseuran pyhiinvaelluskorteista. Tilaa kortit.

Teksti: Satu Toukkari
Kuva: Katri Saarela