Blogi: Ihana enkeli vieressä käy

Muistat ehkä lapsuudestasi Suojelusenkeli -taulun. Siinä kaksi pientä lasta kulkee joen yli rikkinäistä siltaa pitkin. He ovat varmasti hieman peloissaan, sillä he kulkevat kiinni toisissaan, isosisko pienempää veljeään tukien.

Alapuolella kuohuva joki näyttää vaaralliselta. Ihana, valkopukuinen enkeli pitää käsiään suojelevasti lasten yllä, ja he pääsevät turvallisesti joen yli.

Tuo taulu löytyi myös minun mummolastani. Katselin sitä mummon luona illalla ennen nukkumaanmenoa, ja yhdessä mummoni kanssa rukoilimme tutun lasten iltarukouksen, Levolle lasken Luojani. Oli turvallista käydä nukkumaan, kun tiesi olevansa taivaallisessa suojassa.

Oli turvallista käydä nukkumaan, kun tiesi olevansa taivaallisessa suojassa.

Ensi sunnuntaina 29.9. vietämme mikkelinpäivää, joka on lasten ja enkelien kristillinen juhlapyhä. Se on yksi tärkeimmistä seurakuntien lapsityön päivistä. Monissa kirkoissa vietetäänkin tuolloin perhemessuja.

Mikkelinpäivän evankeliumissa kuulemme, miten Jeesus siunaa lapsia. Jeesus rakasti lapsia, hänellä oli aina aikaa lapsille, vaikka opetuslapset estelivät.

”Jeesuksen luo tuotiin lapsia, jotta hän koskisi heihin. Opetuslapset moittivat tuojia, mutta sen huomatessaan Jeesus närkästyi ja sanoi heille: Sallikaa lasten tulla minun luokseni, älkää estäkö heitä. Heidän kaltaistensa on Jumalan valtakunta. Totisesti: joka ei ota Jumalan valtakuntaa vastaan niin kuin lapsi, hän ei sinne pääse.” (Mark. 10: 13-15)

’’Katsokaa, ettette halveksi yhtäkään näistä vähäisistä. Sillä minä sanon teille: heidän enkelinsä saavat taivaissa joka hetki katsella minun taivaallisen Isäni kasvoja.” (Matt. 18:10)

Raamatussa kerrotaan enkeleistä, Jumalan sanansaattajista, jotka suojelevat ja opastavat ihmisiä. Kaikkein tutuin enkelikertomus löytyy jouluevankeliumista, jossa enkelit ilmoittivat paimenille Jeesus-lapsen syntymästä. Suomen kielen sana enkeli pohjautuu latinan sanaan angelus (kreikaksi angelos), joka tarkoittaa sanansaattajaa, lähettiä.

Uskon suojelusenkelini olevan mukanani, kun esimerkiksi ylitän tietä ja kovaa vauhtia lähestyvä auto pysähtyy vain muutamaa senttiä ennen minua tai löydän helposti oikeaan kohteeseen täysin vieraassa paikassa. Jumala voi lähettää enkelin ihmisiä auttamaan. Arjen enkeleitä ovat ihmiset, joilla on aikaa ja halua pysähtyä auttamaan meitä, juuri sillä hetkellä ja juuri siten kuin tarvitsemme.

”Hän antaa enkeleilleen käskyn varjella sinua, missä ikinä kuljet.” (Psalmi 91: 11)

Siunattua syksyä!

Teksti: Tuija Numminen