Blogi: Ihmeitä tapahtuu - huomaatko?

Tammikuu alkaa olla hyvässä vauhdissa. Olemme jo tottuneet kirjoittamaan uuden vuosiluvun, 2022. Päivätkin alkavat hitaasti, mutta varmasti pidentyä. Elämä rullaa eteenpäin kuten ennenkin. Paitsi että yhteinen koettelemuksemme yhä jatkuu erilaisten taudin tuomien rajoitteiden myötä.

Ei siis yllätys, että erittäin useasti tuntuu, että ei ole mitään syytä olla kiitollinen tai uskoa edes pieneenkään ihmeeseen.

Viime sunnuntain evankeliumiteksti kertoi, miten Jeesus muutti tavallisen veden hyväksi viiniksi. Se oli yllättävä ihme, jonka Jeesuksen äiti pääsi omin aistein todistamaan. Jeesus esteli ensin äitinsä pyyntöä, sillä hänen aikansa ei ollut vielä tullut. Äidin sinnikäs vetoomus kuitenkin sai hänet lopulta toimimaan. Tuosta tapahtumasta kerrotaan Jeesuksen julkisen toiminnan alkaneen.

Luulenpa, että jokainen meistä voisi kertoa arjen pienistä ihmeistä ja iloista omalla kohdallaan.

Heräämme aamulla terveinä hyvin nukutun yön jälkeen (jolloin kaikki tuntuu mahdolliselta) tai saamme upeasti lisäenergiaa maukkaasta lounaasta hyvässä seurassa. Joskus myös onnistumme vähintään itsemme yllätykseksi jossain haasteellisessa työ- tai opiskelutehtävässä. Tätä on saattanut edeltää työ- tai opiskelukaverin sitkeä kannustus. Tämän ajan pieniä ihmeitä on myös tukkoisen olo varmistuminen normaaliksi flunssaksi eikä siksi k:lla alkavaksi.

Omassa arjessani koen välillä ihmeeksi myös sen, että kadoksissa ollut tavara löytyykin juuri sillä hetkellä, kun sitä eniten tarvitsen tai sanon juuri ne oikeat sanat lohdutusta kaipaavan ystävän vaikeaa oloa helpottamaan.

Yhtä suurempaa arjen ihmettä odotan tapahtuvaksi myöhemmin tänä keväänä. Työstän nyt työn ohessa gradua, teologian maisterin tutkielmaa. Jos saan sen ajoissa valmiiksi ja hyväksytyksi, olen monta askelta lähempänä yhtä unelmaani, pappisvihkimystä.

”Piispan ja pastorin ei tule lakata unelmoimasta. Kiitos kun unelmoit”. Näin rohkaisi paavi Franciscus Oulun piispa Jukka Keskitaloa delegaation vieraillessa paavin yksityisvastaanotolla Vatikaanissa Roomassa tämän viikon maanantaina.

Viisas ohje. Sopii ihan meille jokaiselle.

”Nyt katselemme vielä kuin kuvastimesta, kuin arvoitusta, mutta silloin näemme kasvoista kasvoihin. Nyt tietoni on vielä vajavaista, mutta kerran se on täydellistä, niin kuin Jumala minut täydellisesti tuntee.” (1. kor. 13: 12)

Blogin kirjoittaja on Tuija Numminen, Pipliakaupan yhteyspäällikkö ja teologian opiskelija.