Blogi: Ihmiset etsivät nyt lohtua Raamatusta – katso kolme lohduttavaa raamatunkohtaa

Korona on saanut maailmankirjat sekaisin. Ihmisillä on tarve löytää lohtua ja turvaa epävarmuuteen.

Raamattu.fi:n tilastot kertovat, että ihmiset hakeutuvat nyt Raamatun äärelle. Sivuston kävijämäärät ovat kasvaneet korona-aikana 30 prosenttia viime vuoden vastaavaan ajankohtaan verrattuna.

Psalmi 91, joka kertoo Korkeimman suojelusta, on Raamattu.fi:n luetuin Psalmi maalis-huhtikuussa. Psalmin äärelle on löytänyt tiensä yli 14 500 käyttäjää. Eikä mikään ihme, sillä teksti on nyt mitä ajankohtaisin.

»Sinä, Herra, olet linnani ja turvapaikkani. Jumalani, sinuun minä turvaan.» — Hän levittää siipensä yllesi, ja sinä olet turvassa niiden alla. Hänen uskollisuutensa on sinulle muuri ja kilpi. Et pelkää yön kauhuja etkä päivällä lentävää nuolta, et ruttoa, joka liikkuu pimeässä, et tautia, joka riehuu keskellä päivää. (Ps. 91:2 ja 4-6)

Eristyksissä eläminen on hyvin poikkeuksellista. Muissa kriisitilanteissa ihmisillä on ollut mahdollisuus kohdata ystäviä ja läheisiä, myös kirkot ovat olleet auki. Nyt monet ovat yksin kotona omien ajatustensa kanssa. Jokaisessa mediassa puhutaan koronaviruksesta ja jopa metsässä kulkiessa täytyy pitää etäisyyttä muihin ihmisiin.

Korona heitti meidät yllättäen aivan uudenlaiseen tilanteeseen. Kukaan ei voi vielä varmaksi sanoa, kuinka pitkään poikkeustila kestää. Meidän pitää nyt sinnitellä ja kestää. Ei siis ihme, että Raamatun ikiaikaiset sanat tuovat lohtua. Sanat, jotka ovat koskettaneet ihmisiä sukupolvesta toiseen.

Lapsuudessa ja rippikoulussa opitut rakkaimmat raamatuntekstit nousevat mieleen. Raamattu.fi:n tilastojen mukaan yli tuhannet ihmiset ovat hakeutuneet Psalmin 23 ”Herra on minun paimeneni” äärelle.

Vaikka minä kulkisin pimeässä laaksossa, en pelkäisi mitään pahaa, sillä sinä olet minun kanssani. Sinä suojelet minua kädelläsi, johdatat paimensauvallasi. (Ps. 23: 4)

Harva meistä selviää koronaviruksen aiheuttamasta tilanteesta kolhuitta, mutta haluan luottaa siihen, että asiat järjestyvät. Elämä on kantanut ennenkin. Jumalan läsnäolo tulee lähimmiksi usein suurimman epätoivon hetkellä. Olen itse kokenut sen, kuinka tuska murenee ja tilalle tulee syvä rauha. Juuri silloin, kun omat voimat eivät enää riitä. Pahimmankin ahdistuksen hetkellä Raamatusta nousseet sanat ovat kantaneet:

 Minä osoitan sinulle oikean tien. Minä neuvon sinua, katseeni seuraa askeleitasi.  (Ps. 32: 8)

Me kaikki tarvitsemme Korkeimman suojelusta ja luottamusta siihen, että parempi päivä koittaa. Kaikki järjestyy kyllä.

Teksti: Katri Saarela
Kuva: Rod Long/Unsplash

Lue lisää

Raamattu.fi
Piplia-sovellus