Blogi: Kesä tuoksuu elämälle

 

Kesä. Juhannus. Loma. Nuo kolme sanaa ovat varmasti aika monella meistä nyt mielessä.

Juhannuksena kesä on kauneimmillaan. Monet kukat ovat auenneet täyteen kukoistukseensa ja koko luonto on täynnä ihanaa vehreyttä ja elämää. Juuri leikatun nurmikon tuoksu on kesän tuoksu. Kuten myös grillissä hitaasti paistuvan, melkein itsestään valmistuvan kesäaterian.

Kesällä voisin hyvin elää pelkillä perunoilla, mansikoilla – ja jäätelöllä.

Yksi kesän parhaista asioista onkin ruoanlaiton helppous. Kaupoista ja toreilta voi ostaa tuoreita kotimaisia vihanneksia ja marjoja. Varhaisperunat kypsyvät nopeasti eivätkä paljon lisukkeita tarvitse; vain vähän kalaa tai kanaa ja salaattia. Järkiruoaksi auringon ihanasti punastuttamia makoisia mansikoita. Kesällä voisin hyvin elää pelkillä perunoilla, mansikoilla – ja jäätelöllä.

Juhannuksena vietämme myös Johannes Kastajan päivää. Johannes Kastaja oli Jeesuksen edelläkävijä ja hänen tehtävänään oli valmistaa tietä Jeesuksen työn alkamiselle. Nimi Johannes tarkoittaa ”Jumala on armollinen”. Nimensä mukaisesti Johannes julisti Jumalan armollista hyvyyttä, pelastusta ja syntien anteeksiantamista.

Johannes myös kastoi ihmisiä Jordan-virrassa, ja saipa Jeesuskin häneltä kasteen, vaikka Johannes ensin estelikin. Luukkaan evankeliumissa Johannes, huutavan ääni erämaassa, valistaa kysyjiä näin:

”Kansa oli odotuksen vallassa. Kaikki pohdiskelivat, oliko Johannes ehkä Messias. He saivat Johannekselta vastauksen: »Minä kastan teidät vedellä, mutta on tuleva minua väkevämpi. Minä en kelpaa edes avaamaan hänen kenkiensä nauhoja. Hän kastaa teidät Pyhällä Hengellä ja tulella.” (Luuk. 3:15-16)

Mainostekstissä kehotetaan elämään kuin viimeistä kesäpäivää.

Teksti sopii hyvin näin helluntain jälkeiseen aikaan. Oli siinä aikamoinen tehtävä nuorella miehellä.

Mainostekstissä kehotetaan elämään kuin viimeistä kesäpäivää. Ensin tuo kehotus ärsytti minua, mutta sitten ymmärsin, että tottahan se on. Kesä on kesä, satoi tai paistoi, oli meillä lomaa vai ei, tai mikä tahansa oma elämäntilanteemme onkaan. Oma asenteemme ratkaisee. Saamme vapauden nauttia kesästämme kukin omalla tavallamme ja näin kerryttää kesiemme helminauhaan taas yhden värikkään helmen lisää.

Meidän ei tarvitse ottaa mallia lähimmäisistämme, vaan voimme viettää kesää ja lomaa juuri siten kuin itsestä parhaalta tuntuu; rannalla, kotona, matkalla tai vaan kesätaivaan poutapilvien verkkaista kulkua ihaillen.

Blogimme jää nyt kesätauolle, joten toivotamme kaikille lukijoillemme ihanaa ja siunattua kesää❤️

TEKSTI | Tuija Numminen