Blogi: Lennä vapauteen

Pyhiinvaellus-blogisarjassa on seitsemän osaa, jotka käsittelevät pyhiinvaelluksen peruskäsitteitä. Blogisarjan kautta haluamme rohkaista jokaista etsimään arkeensa toivoa, lohtua ja lempeyttä. Pyhiinvaellusretki lähiluonnossa hoitaa niin henkeä kuin ruumistakin.

Mitä merkitsee vapaus?  Koetko itsesi vapaaksi valitsemaan? Onko ihminen koskaan vapaa? Näennäisesti ihminen tekee itsenäisiä valintoja, mutta miten hän tekee lopulta valintojaan? Luoko hän turvaa ammatinvalinnallaan, hakeeko hyväksyntää menestyksellään tai peittelee pelkojaan puuhakkuuteen? Vapaus valita ja rakentaa oman elämänsä itse, ei kerro kaikkea vapaudesta. Se kertoo tarpeiden loputtomasta yrityksestä tulla täytetyksi. Myös vapauden tunnetta koetellaan, kun elämän perusrakenteet murenevat. Miltä se tuntuu?

Pyhiinvaeltaja voi lähteä matkaan etsimään vapautta. Pyhiinvaeltaja ei saavuta askeleillaan varmasti mitään, mutta sattumalta hän voi löytää tien pois turhista tavoitteista ja nähdä vapauden olevan jo tässä.

Avaa ovi. Oven voi avata ulkomaailmaan tai oven voi avata vain mielikuvissa. Hengitä muutaman kerran rauhallisesti sisään ja ulos, sisään ja ulos. Ajattele tietoisesti, että jokaisella sisäänhengityksellä sinuun virtaa rauha. Jokaisella uloshengityksellä puhallat pois rauhattomuuden. Etsimäsi vapaus ja turva on olemisessa, ei suorittamisessa. Kaikki rakennettu on este vapaudelle, joka on sisälläsi, hengityksessä, rukouksessa ja luottamuksessa. Et ole yksin.

Aina kun rauhattomuus ja mielen taakat pyörähtävät ajatuksiisi, hengitä tietoisesti sisään rauhaa ja vapautta.  Puhalla jokaisella uloshengityksellä pois huolet, taakat, levottomuudet. Kristus on vapauttajasi. Kristus avaa oven kohti uutta.

”Herra on Henki, ja missä Herran Henki on, siellä on vapaus.” (2.Kor 3:17)

Rukoile näin: Jumala, sinun kädessäsi on elämäni jokainen hetki. Vain Sinun kanssasi voin olla vapaa. Osoita minulle tie, ja tee minut halukkaaksi kulkemaan sitä. Anna vaeltamisen vapauden täyttää sydämeni kiitollisuudella ja keveydellä. Aamen.

P.s. Pyhiinvaelluksen seitsemän ydinteemaa löytyvät myös Pipliaseuran pyhiinvaelluskorteista. Tilaa kortit.

Teksti: Ulla Oinonen
Kuva: Katri Saarela