Blogi: matkalla Jumalan kanssa

Pyhiinvaellus-blogisarjassa on seitsemän osaa, jotka käsittelevät pyhiinvaelluksen peruskäsitteitä. Blogisarjan kautta haluamme rohkaista jokaista etsimään arkeensa toivoa, lohtua ja lempeyttä. Pyhiinvaellusretki lähiluonnossa hoitaa niin henkeä kuin ruumistakin.

Kävelyllä on monelle elämässä tärkeä merkitys. Rukous ja raamatunlauseiden mietiskely erottavat pyhiinvaelluksen pitkästä kävelyretkestä. Pyhiinvaelluksella tarkat määrittelyt menettävät merkityksensä, sillä kävely symboloi koko elämän vaellusta. Pyhiinvaeltaja kulkee, ei niinkään kohti pyhää, vaan pyhän keskellä, Jumalan läsnäolossa, jatkuvassa rukouksessa.

Joskus meidän omat ajatuksemme vievät meitä syvemmälle vaikeuksiin, kun etsimme vastauksia, joita ei ehkä olekaan. Joskus ajattelu johtaa vain lisäkysymyksiin, jotka vievät meitä vain kauemmaksi rauhasta ja yhteydestä. Kulkiessa rukoillen Jumalan läsnäolo voi välähtää luonnossa. Rauhan voi löytää selittämättömän suuruuden edessä. Seisahdu hetkeksi ihailemaan ainutkertaisen luomakuntamme kauneutta, Jumalan suurta ihmettä.

Pyhiinvaellus vie ihmistä lähemmäs Jumalaa, lähemmäs itseä, lähemmäs toista ihmistä ja lähemmäs luomakuntaa. Olet matkalla ja samalla olet jo perillä. Jumala kulkee kanssasi ja ohjaa sinua kaikilla poluillasi, vaikka matka olisi mutkainen.

Rukoile näin: Etsin elämäni tarkoitusta. Jumala, johdata minua kaikilla teilläni. Auta minua löytämään sinun tarkoituksesi ja näkemään sinun todellisuuttasi keskellä elämääni. Täytä minut varmuudella, että kuljen kohti sinua, Jumala. Aamen.

”Näin meidän Jumalamme hyvyydessään armahtaa meitä: Korkeudesta saapuu luoksemme aamun koitto. Se loistaa pimeydessä ja kuoleman varjossa eläville, se ohjaa jalkamme rauhan tielle.” (Luuk. 1:78-79)

Teksti: Ulla Oinonen
Kuva: Katri Saarela

P.s. Pyhiinvaelluksen seitsemän ydinteemaa löytyvät myös Pipliaseuran pyhiinvaelluskorteista. Tilaa kortit.