Blogi: Mistä ja miten innostut ensi vuonna? 

Kuluneina koronavuosina mieli on asettunut uusiin uomiin moneen kertaan. On sullouduttu neljän seinän sisään, otettu askeleita uusissa rajoissa ja soviteltu maskia naamaan. Työelämässä on opeteltu uusia välineitä, suunniteltu ja peruttu samoja asioita moneen kertaan. Tilanteet ovat opettaneet elämään entistä enemmän hetkessä ja olemaan valmis sopeutumaan erilaisiin tilanteisiin. Pettymyksen sietokyky on muuttunut melkein kaikilla normitilaksi. Elämäntarinoita yksilötasolla on tietenkin nyt, kuten aina, kaikista äärilaidoista. 

Kuitenkin on aika raottaa maskin takaa uusia näköaloja ja on ehkä taas enemmän mahdollisuuksia suunnitella ja avata maailmaa taas askeleen pidemmälle. 

Millä mielin olet nyt täyttämässä kalenteriasi? Minkälaisiin harppauksiin olet valmis? Mitä toivot, että olisi niin kuin ennenkin ja minkä haluat muuttuvan? 

Onko nyt ratkaisun hetki päättää, miltä tulevaisuus näyttää? Uskallatko luottaa, että tarjotut mahdollisuudet kantavat? 

Pipliaseuran Lukutaitoa naisille Afrikassa -ohjelma on mahdollistanut jo 8 000 naisen pääsyn opiskelemaan lukemista. Lukutaitotyön onnistumisen edellytys on luottamus. Kyläpäälliköiden luottamus takaa sen, että lukutaitoluokille löytyy motivoituneita osallistujia ja kaikkia osallistujia tuetaan oppimisessa.

Miten lukutaito muuttaa maailmaa? Lukutaito antaa mahdollisuuden unelmoida siitä mikä minusta nyt voikaan tulla, kun niin monia asia mahdollistuu lukutaidon myötä.

Miltä sinusta tuntuu nyt, kun mahdollisuudet aukeavat ja miltä tuntuisi avata mahdollisuuksia muille? 

Älä missaa tilaisuutta innostua lukutaidon muutosvoimasta ja rakastua materiaaleihin, joilla voit sytyttää muita:

Merkkaa kalenteriisi ensi vuodelle koulutuksia:

piplia.fi/tapahtumat

”Tulin sytyttämään tulen maan päälle, ja kuinka toivonkaan, että se olisi jo syttynyt!” 

Luuk. 12:49. UT2020-käännös

Kirjoittaja: Ulla Oinonen
Kuva: Elena Mozhvilo/Unsplash