Blogi: Miten kesä meni? 

Herään eloon, kun tunnen lämmön ihollani ja auringonvalo jaksaa valvoa kanssani. Sieluni uudistuu, kun ruumiini ei tarvitse värjötellä, eikä viima piiskaa poskiani.  

Kesälomalle tehdään suunnitelmia ja jälkeenpäin pohditaan onnistumisia. Toisille kesä aiheuttaa tästä syystä ahdistusta. Tekemisten eteen kertyy sadepilviä, laskut ja lomautukset ohentavat kassaa ja vapaan liikkumisen estää vihuliainen kulkutauti.

Kesäihmisenä päätin, että tänä vuonna en toivo muuta kuin valoa ja lämpöä. Tiesin tämänkin olevan liioittelua Suomen rajojen sisäpuolella. Toppatakki on ollut usein kiva kesäkaveri. Ajattelin, että auringon on pakko ilmestyä edes hetkeksi. Mielestäni oli turhaa suunnitella ohjelmaa poudan varaan, mutta toivoin edes pikaista kosketusta valonsäteisiin UV-suojakerros nahalla. Tiedostan toki auringonpalvonnankin olevan holtitonta hengellään leikkimistä.

Kesää arvioidessani, voin riemukseni todeta, että nappiin meni. Aurinko tuli käymään ja viipyikin. Se jopa mahdollisti elämän ilman sadetutkan seurantaa tai välitöntä varpaiden jäätymistä. Kaikkialla kuitenkin leijaili muistutus maailmasta, jossa jokainen toisen ihmisen kosketus on riski. Elämä määräytyi uudenlaisten rajojen mukaan maskin suojissa. Harkitutkin liikkeet saattoivat johtaa karanteeniin tai toisten altistamiseen. Tiedostan senkin, että tämä itsekäs toteutunut toiveeni lämmöstä oli myös joillekin taakka. Minulle se toi vapauden elää ja uudistua.

Tahdoin mahdollistaa itselleni jonkunlaisen vapauden tunteen nousevien käppyröiden ja varianttien keskellä. Vapauden kaipuu korostuu väistämättä tässä altistumisten arpapelissä. Mutta mistä me emme ole koskaan vapaita? Mikä voi estää löytämästä vapautta? Mikä on vapauden hinta?    

Tunteellinen työmatka -podcasteissa pohditaan tunteita ennen pandemiaa ja pandemian keskellä.
Kuuntele ja mieti uskallatko katsoa todellisuutta ja etsiä vapautta tässä ja nyt? 

”Te opitte tuntemaan totuuden, ja totuus tekee teistä vapaita.” Joh.8:32

Kuuntele podcasteja: piplia.fi/tunteellinentyomatka

Jaksot kuunneltavissa myös Piplia-sovelluksessa, Spotifyssa,  Apple Podcasts– ja Google podcasts -palveluissa. 


Kirjoittaja Ulla Oinonen,  sidosryhmäpäällikkö

Kuva Unsplash/Catalin Pop