Blogi: Ota siunaus mukaasi

Herra siunatkoon sinua!

Herran siunaus on ollut käytössä jo tuhansien vuosien ajan. Siunauksen sanat löytyvät Vanhasta testamentista 4. Moos. 6:24–26. Mooseksen veli Aaron sai Jumalalta tehtäväkseen siunata Israelin kansaa tällä siunauksella, kun israelilaiset olivat vaeltamassa vaivalloista matkaansa kohti luvattua maata Egyptistä lähtönsä jälkeen.

Jokaisen jumalapalveluksen lopussa saamme kuulla tuon siunauksen. Meillä jokaisella on mahdollisuus siunata läheisiämme ja ystäviämme aina kun siltä tuntuu, kun haluamme rohkaista heitä. Siunauksen voi lausua sekä yksikössä että monikossa. Se toimii hyvin myös rukouksena.

Ketef Hinnomista, Jerusalemista löytyi vuonna 1979 kaksi pientä hopearullaa. Molemmissa rullissa oli kaiverrettuna Herran siunaus muinaishepreaksi. Hopearullat olivat kooltaan 39 mm ja 97 mm, ja ne ovat Raamatun vanhin tunnettu katkelma, sillä ne ajoitetaan 600-luvulle eKr. Tekstit julkaistiin ensimmäisen kerran vuonna 1992.

Löytö osoittaa, että siunausta on käytetty myös muulla tavoin kuin papillisena siunauksena ja suullisesti lausuttuna. Sitä on kannettu hopeaan kaiverrettuna kaulassa, lähellä sydäntä tai ne on kiinnitetty esimerkiksi päähineeseen.

Hepreassa siunaus sanalla viitataan Jumalan huolenpitoon. Siunauksen ensimmäinen rivi tarkoittaa, että Jumala huolehtii sinusta ja suojelee sinua. Kun sanomme tämän siunauksen jollekulle toiselle, pyydämme kaikkivaltiaan Jumalan huolenpitoa hänen elämäänsä. Tämä Herran siunaus on muistutus Jumalan uskollisuudesta ja rakkaudesta meitä ihmisiä kohtaan.

Siunaamalla muita toivotamme heille kaikkea hyvää, jota vain Jumala voi meille antaa. Me tarvitsemme joka hetki Jumalan apua, varjelusta ja huolenpitoa. Saamme luottaa Jumalaan ja hänen siunaukseensa, kun elämässä on vaikeaa.

Joka päivä me elämme Jumalan siunauksen varassa. Jumalan hyvyys ja armo ympäröivät meitä. Jumala varjelee elämämme, antaa meille sisäisen rauhan, joka kantaa meitä myös elämän vaikeuksien keskellä.

Kun siunaamme toisiamme tai pyydämme siunausta itsellemme, voimme luottaa siihen, että kolmiyhteinen Jumala kääntyy meidän puoleemme ja on meidän kanssamme.

Kun tulin Pipliaseuraan töihin tammikuussa 2008, ostin heti ensimmäiseksi itselleni hopeisen Herran siunaus -riipuksen. Se on yhä edelleen suosituin korumme, ja sopiva lahja moneen tarkoitukseen, syntymäpäivä-, joulu- tai valmistujaislahjaksi. Riipuksessa Herran siunaus kulkee aina mukanamme.

”Herra siunatkoon teitä ja varjelkoon teitä.
Herra kirkastakoon kasvonsa teille ja olkoon
teille armollinen. Herra kääntäköön kasvonsa
teidän puoleenne ja antakoon teille rauhan.
Isän ja Pojan ja Pyhän Hengen nimeen.”

Toivotan sinulle Herran Jeesuksen Kristuksen hyvyyttä, Jumalan rakkautta ja Pyhän Hengen luomaa yhteyttä! (2. kor. 13:13, UT2020)

Teksti: Tuija Numminen

Osta Herran siunaus -koru Pipliakaupasta ja tue Piplian toimintaa: tästä Pipliakauppaan.