Blogi: Säilytä joulun valo sydämessäsi

Joulukuu on valoisaa aikaa. Me koristelemme kotimme monin valoin ja sytytämme kynttilöitä loppuvuoden pimeyttä karkottamaan. Aidon kynttilän kauniisti lepattava liekki lämmittää ja rauhoittaa.

Ennen joulua kalenterissa on myös vuoden pimein päivä. Kun siitä pääsemme ohi, voimme huomata päivien valoisan ajan vähitellen pitenevän. Tiedämme kulkevamme kohti valoa, kohti joulua.

Joulu on valon ja ilon juhla. Olen onnellinen siitä, että tänäkin vuonna sain viettää joulua yhdessä perheen kanssa, kiireettömästä yhdessäolosta nauttien. Ajan kulumisen huomaa parhaiten siitä, kun katsoo lapsenlapsia, jotka kasvavat ja oppivat uusia taitoja. Itsekin sitä huomaa kehittyneensä, kun ei enää stressaa niin paljon kuin nuorempana, jolloin joulupöydässä piti olla sen seitsemää sorttia.

Joulu on Jeesuksen juhla. Hän on lahja ja valo, jonka Jumala lähetti meille taivaasta. Tuo valo loistaa pimeydessä eikä pimeys saa sitä valtaansa. (Joh. 1:5)

Loppiaisena viisaat itämaan tietäjät tulivat tuomaan lahjoja vastasyntyneelle kuninkaalle, Jeesukselle. He löysivät perille, sillä he seurasivat kirkkaasti loistavaa valoa, joulun tähteä.

”Sillä lapsi on syntynyt meille, poika on annettu meille. Hän kantaa valtaa harteillaan, hänen nimensä on Ihmeellinen Neuvontuoja, Väkevä Jumala, Iankaikkinen Isä, Rauhan Ruhtinas. ” (Jes. 9:5)

Pian joulun jälkeen saamme aloittaa uuden vuoden, tällä kertaa myös uuden vuosikymmenen.

Annetaan joulun ilon ja valon säilyä sydämissämme myös joulun jälkeen, vuoden jokaisena päivänä.

Siunattua loppuvuotta ja alkavaa uutta vuotta sinulle!

Teksti: Tuija Numminen
Kuva: Sweta Meininger/Unsplash