Blogi: Tähän asti on Herra auttanut

Kuljen meren hiomia silokallioita tutkien eri kivilajien raitoja ja värejä. Kallio kutsuu koskettamaan. Silitän auringonlämmittämää pintaa. Kiven aaltoilevat muodot tarjoavat nojatuolin, johon istahdan katselemaan ulkomeren rannatonta ulappaa. Koen yhtä aikaa sekä tyhjyyden että täyteyden läsnäolon, tämän hetken ja ajattomuuden.

Nousen, ja lähden etsimään kalliopoukamien aarteita, aaltojen hiomia soikeita tai pyöreitä kiviä. Käteen sopiva, aaltojen työstämä kivi puhuttelee. Tähän asti on tultu. Hengissä ollaan. Elämä on särkenyt ja eheyttänyt, kantanut ja vienyt eteenpäin. Elämä on myös osoittanut, että voin hallita sitä varsin rajallisesti.

Kotona otan taskustani meren hioman kiven ja laitan sen Pyhän Kolminaisuuden ikonin eteen muistuttamaan: ”Tähän asti Herra on auttanut.”

Pysähdy sinäkin hetkeksi.
Astu ovesta ulos ja keskity katsomaan ympärillesi.
Etsi itsellesi sopiva kivi ja ota se käteesi. Tunnustele sitä.

Myös Vanhan testamentin profeetta Samuelille kivellä oli symbolinen merkitys. Lue seuraava teksti  hitaasti läpi ääneen, jos se on mahdollista.

”Tämän jälkeen Samuel otti kiven ja asetti sen Mispan ja Senin välille. Hän antoi kivelle nimen Eben-Eser, Avunkivi, sanoen: ’Tähän asti Herra on auttanut meitä.’ (1. Sam. 7:12)

Mieti omaa elämääsi. Millaisia etappeja sinun elämässäsi on ollut? Sellaisia, joiden kohdalle olet voinut laskea kiven merkiksi: ”Tähän asti Herra on auttanut minua.”

 

Millainen on elämäntilanteesi tänään?

Katsele omaa elämääsi hetken kuin sivusta. Anna ajatusten ja tunteiden tulla ja mennä.

Katsele ja tunnustele kädessäsi olevaa kiveä. Tässä olet nyt.

Sano itsellesi: ”Tähän asti Herra on auttanut minua.”

Lause sisältää lupauksen, jos on auttanut tähän päivään, niin auttaa myös huomiseen.
Jos haluat, laita kivi johonkin valitsemaasi paikkaan muistuttamaan siitä, että Kristus kulkee mukanasi ja elämä kantaa.

 

Siunatkoon sinua kaikkivaltias ja armollinen Jumala, Isä, Poika ja Pyhä Henki. Aamen.

 

Teksti ja kuva: Satu Toukkari, Suomen Pipliaseura