Blogi: Tyttöjen unelmia?

Minulta on usein kysytty, kun olen pukeutunut papin paitaan, että olenko ihan oikeasti pappi? Lentokoneessa lääkäriä etsittäessä, ei ole uskottu ystäväni, nuoren naisen, olevan lääkäri. Kun hän oli pelastanut tilanteen, jälkeenpäin lähetettiin sairaanhoitajalle vuolaat kiitokset esimerkillisestä toiminnasta. Lääkäriä kun ei harmillisesti ollut paikalla. Vaaleatukkainen kolmekymppinen nainen on usein saanut kuulla, ettei näytä yhtään tuomarilta.

Muistan tarinan siitä, kun isäni kanssa laskettelukeskuksessa kiertoreittiä etsiessä päädyimme laskettelukeskuksen jyrkimmälle rinteelle. Isäni ei ehdottanut, että perääntyisimme, vaan laskimme rinteen alas, käännös kerrallaan. Hän edellä ja minä perässä. Kertaakaan hän ei viitannut, ettei kuusivuotias pinkissä toppapuvussaan olisi näyttänyt tämän jyrkän rinteen laskijalta.

22-vuotiaan tansanialaisen Wini Magawan lukutaitokurssin aloittaminen aikuisena herätti naapureissa hämmästystä. He nauroivat ja sanoivat, että hän jättää kotityönsä vain oppiaksesi lukemaan ja kirjoittamaan. Naapurit eivät uskoneet, että hän oppisi lukemaan. Winin aviomies onneksi tuki häntä. Wini uskoi itseensä ja oppi lukemaan.

Nyt Winin unelmana on, että hänen omat lapsensa voisivat käydä hyvää koulua ja, että hän itse voisi aloittaa lakiopinnot.

Toivottavasti omien mielikuviensa vangit eivät estä toisten unelmia toteutumasta.

Missään.

”Yhdentekevää, oletko juutalainen vai kreikkalainen, orja vai vapaa, mies vai nainen, sillä Kristuksessa Jeesuksessa te kaikki olette yksi.”  (Gal. 3:28)

Teksti: Ulla Oinonen

Tyttöjen päivänä 11. lokakuuta edistetään tyttöjen osallistumismahdollisuuksia esimerkiksi tukemalla tyttöjen koulutusta ympäri maailman ja vaatimalla loppua syrjiville ennakkoluuloille.

Tee unelmista totta ja tue tyttöjen ja naisten lukutaitotyötä!
Lahjoita lukutaitotyölle