Blogi: Vielä on kesää jäljellä

Kesäloma on vietetty ja haikeus valtaa mielen. Joka kerta sama juttu, ikään kuin kesä olisi jo jäänyt taakse. Muistoihin jäivät huolettoman aurinkoiset päivät ja viipyilevän kiireettömät aamut. Enkö sittenkään osannut nauttia niistä täysin palkein? Silti aurinko paistaa edelleen ja kaikki jatkuu ennallaan.

Tutun iskelmämelodian sanoin yritän ymmärtää, mistä jokavuotinen haikeus kumpuaa taas kerran:

”Sä etsit vielä tilaisuutta,
Kaipaat jotain, etsit uutta,
On kuin ois kuuma kesä
Jo mennyt menojaan.”

Kyllä, etsin ja kaipaan aitoa, henkevästi rikasta elämää elettäväksi. Sellaista, joka saa ilon pulppuamaan sydämen pohjasta tai kun ympäristön kauneus vetää mielen sanattomaksi. Eli sellaista, jossa kokee olevansa yhteydessä johonkin suurempaan.

”Mutta vielä tulee noita
Lämpimiä öitä joita
Sä koko pitkän talven
Jaksoit odottaa.”

Tässä kohtaa laulua, tulee tunne suuresta lupauksesta, jonka olen armollisesti saanut. Se lohduttaa ja on täynnä toivoa. Onko sanojen takana kyseessä uskoni Jumalaan?

”Vielä on kesää jäljellä,
Vielä tulee kauniita päiviä,
Vielä voit löytää ystävän,
Vielä tilaisuuden saat.”

Niin kuin ihana kesä jatkuu edelleen todistettavasti, myös elämä jatkuu uusine mahdollisuuksineen, iloineen ja suruineen.

”Kesä sulle paljon antaa,
Lämpö sylissään kun kantaa,
Sen hetken toivot ikuisesti kestävän.

Elämä on niin kuin unta,
Kukkii koko luomakunta,
Sydän vain uutta tilaisuutta odottaa.”

Taidan jo hiukan tunnistaa, mistä haikeuteni syntyy. Kesälomanmerkitykselliset hetket koostuivat monista eri asioista. Ei tarvinnut vahtia kelloa kovin paljon. Oli mahdollisuus tehdä saman tien mitä huvittaa. Luonto antoi parastaan kauniisti kukkivina pihoina ja pientareina. Viilentävät uimareissut kruunasivat helteiset päivät ja ihmiset olivat hyväntuulisia, koronakeväästä huolimatta.

Kaikki tämä tuntui erilaiselta normiarkeen verrattuna ja niin pitikin, koska se oli loman taikaa!

Siinä oli myös Jumala läsnä ja niin väkevästi olikin. Haluan tällaisia kokemuksia lisää elämääni. Siksi aioin elää elämääni enemmän Jumalaan päin. Onkohan lupaus vielä voimassa?

Me saamme rohkeasti lähestyä Jumalaa uskoen, että hän kuulee meitä, mitä sitten pyydämmekin hänen tahtonsa mukaisesti. Ja kun tiedämme hänen kuulevan kaikki pyyntömme, tiedämme myös, että saamme sen mitä häneltä pyydämme. (Joh. 5:14-15)

Laulun sanat: Mamba
Teksti ja kuva: Satu Peltosaari-Lahtinen