Blogi: Yhdessä kappaleen matkaa

Pyhiinvaellus-blogisarjassa on seitsemän osaa, jotka käsittelevät pyhiinvaelluksen peruskäsitteitä. Blogisarjan kautta haluamme rohkaista jokaista etsimään arkeensa toivoa, lohtua ja lempeyttä. Pyhiinvaellusretki lähiluonnossa hoitaa niin henkeä kuin ruumistakin.

Ihmisen ei ole hyvä olla yksin. Vaikka jokainen pyhiinvaeltaja tekee omaa hengellistä matkaansa, myös yhteinen taivallus toisten vaeltajien kanssa muodostuu tärkeäksi. Matkanteko on jaettu kokemus, ja perillepääsy yhteinen ilonaihe.

Jaettavaksi kelpaavat matkalla saadut oivallukset, elämän isot ja pienemmät murheet ja ilot yhtä lailla kuin eväät, laastarit ja juomavedetkin. Yhteinen rukous vaellusseurueen kanssa saa matkalaiset jakamaan myös taakkojen kantamisen hengellisen ulottuvuuden.

Pyhiinvaeltaminen yhdistää eri ikäryhmiä, ammattikuntia ja kansalaisuuksia, ja voitte kokea olevanne samaa joukkoa, Taivaan kansalaisia, Jumalan perhettä.

Pienen taipaleen matkaa voi jakaa myös ihan tavallisena arki-iltana. Iltakävely, jonka aikana ehtii vaihtaa kuulumisia puolin ja toisin, tekee hyvää. Yhteinen pyhiinvaellus tutummankin ihmisen kanssa, vaikka oman puolison tai läheisen ystävän, tuo rukousyhteyden kautta rikkautta molempien elämään.

Läsnäolo ja yhteisöllisyys toteutuvat yhtä hyvin esimerkiksi puhelimessa, jos kävelyseuraa ei löydy läheltä. Ystävän kanssa voi sopia yhteisen lenkkiajan, ja voitte tarpoa vaikka eri puolilla maapalloa ja jakaa elämäänne puhelimen välityksellä.

Kantakaa toistenne taakkoja, niin te toteutatte Kristuksen lain (Gal. 6:2). Jokaisella meistä on omat kuormansa kannettavana, ja niiden jakaminen toisten kanssa saa ne tuntumaan kevyemmiltä.

Rukoile näin: Olen kiitollinen yhteydestä, jota saan tuntea toisten vaeltajien kanssa. Ohjaa meitä syvimpien kysymysten äärelle ja kantamaan toistemme kuormia. Avaa silmäni näkemään sinut kohtaamissani ihmisissä. Aamen.

Minun oli nälkä, ja te annoitte minulle ruokaa. Minun oli jano, ja te annoitte minulle juotavaa. Minä olin koditon, ja te otitte minut luoksenne. (Matt.25:35)

Teksti: Hanna Hokkanen
Kuva: Katri Saarela

P.s. Pyhiinvaelluksen seitsemän ydinteemaa löytyvät myös Pipliaseuran pyhiinvaelluskorteista. Tilaa kortit.