AJANKOHTAISTA, YLEINEN |

DigiMarkus monipuolistaa raamatunkäyttöä rippikoulussa. Lue viisi vinkkiä!

DigiMarkusta voi käyttää rippikoulutyössä monella eri tavalla. Tässä viisi vinkkiä!

  1. Raamattumeditaatio: DigiMarkuksen läpikuuntelu kestää noin 94 minuuttia. Kuuntelun voi antaa ennakkotehtäväksi riparin alkujakson aikana tai evankeliumin voi kuunnella yhdessä sopivissa pätkissä. Seitsemän päivän leirillä voisi kuunnella kolme lukua päivässä, mikä tarkoittaa noin 10 minuuttia päivässä. Digimarkus.fi/play
  2. DigiMarkus-minimaratoni: Someron seurakunta järjesti Markuksen nimipäivänä DigiMarkus-minimaratonin, jossa uusi evankeliumikäännös luettiin vuorolukuna ääneen. Tähän kuluu aikaa noin kaksi tuntia.
  3. Riparin raamatturyhmät: Rakenna raamis DigiMarkuksen varaan. Kirjautunut käyttäjä saa nimiä ja käsitteitä klikkaamalla taustoittavia artikkeleita luettavakseen.
  4. Vertailkaa käännöksiä: Palvelussa voi lukea rinnakkain DigiMarkusta, Agricolan Uutta testamenttia, 33/38 Kirkkoraamattua sekä 1992 Kirkkoraamattua. Pipliaseuran vuositeemamateriaalissa on työskentely, jossa opastetaan tekemään oma raamatunkäännös Lasten evankeliumista (Mark. 10:13–16). Katso lisää: Yhteistyön voimalla – raamatunkäännöstyötä Namibiassa -vuositeemamateriaali
  5. Hartaus: Lukekaa DigiMarkuksesta Mark. 6:30–44 kahteen otteeseen. Ensimmäisen kerran jälkeen nuoria opastetaan poimimaan tekstistä 1–3 itselle merkityksellistä sanaa. Toisen luentakerran jälkeen jokainen saa vuorollaan sanoa äänen nä- mä sanat, sen kummemmin selittämättä. Kun kaikki ovat saaneet mahdollisuuden sanoa, päätetään hartaus rukoukseen ja lauluun.

DigiMarkus on luettavissa ja kuunneltavissa millä tahansa päätelaitteella ilman kirjautumista tai sovellusasennusta osoitteessa digimarkus.fi. Kirjauduttuaan käyttäjä saa Kirkkoraamattu 1992 ja DigiMarkus-käännösten lisäksi käyttöönsä muun muassa käsitteitä ja nimistöä taustoittavia artikkeleita, Agricolan Uuden testamentin, 1933/-38 Kirkkoraamatun sekä mahdollisuuden tehdä omia muistiinpanoja tai korostusmerkintöjä.

Teksti: Antti Siukonen

Juttu on julkaistu Piplia-lehdessä 02/17

Lue lisää

digimarkus.fi
DigiMarkus julkaistu